Βαρύτατη καμπάνα στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στα Πηγάδια παρά τις ευθύνες που πήγε να ρίξει στην… Ξάνθη

Με το ποσό των 25.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στην 1η και 2η αγωνιστική της Super League.

Και αν για την πρώτη αγωνιστική και το εντός έδρας ματς με τον Πλατανιά ήταν κάτι αναμενόμενο, αν και τα 12.000 ακούγονται πολλά, σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη η ακόμα πιο βαριά καμπάνα για όσα έγιναν την 2η αγωνιστική στα Πηγάδια.

Βέβαια, αυτό δεν έχει να κάνει με τα όσα πράγματι έγιναν, αλλά με το γεγονός ότι η ΑΕΚ κρίθηκε πράγματι υπαίτια και τιμωρήθηκε με 13.000 ευρώ πρόστιμο, περισσότερα χρήματα δηλαδή σε σχέση με το εντός έδρας παιχνίδι της.

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφραζαν βεβαιότητα ότι θα αθωωθούν για το ματς Skoda Ξάνθη – ΑΕΚ, επικαλούμενοι το άρθρο 14 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που δεν προβλέπει ευθύνη για τις φιλοξενούμενες ομάδες αν δεν διαθέτουν οι ίδιες εισιτήρια στους οπαδούς τους.

Στην περίπτωση του αγώνα των Πηγαδίων ήταν η Ξάνθη εκείνη που διέθεσε τα εισιτήρια στους οπαδούς της ΑΕΚ, σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από την ομάδα τοτ Δικεφάλου. Με άλλα λόγια, έφταιγε η… Ξάνθη που ήρθαν οι Αεκτζήδες και τα έσπασαν στο γήπεδό της.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League δεν έκανε ωστόσο δεκτό αυτόν τον ισχυρισμό και επέβαλε μια βαρύτατη καμπάνα στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Από τους κίτρινους περιμένουν πάντως με ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης και για την ώρα επισημαίνουν το άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα, βάσει του οποίου υποστηρίζουν ότι έπρεπε να αθωωθούν για όσα έγιναν στην Ξάνθη:

 /></p>
<p> </p>
<p><strong>Αναλυτικά η ανακοίνωση της της Super League με τις ποινές για τις πρώτες δύο αγωνιστικές:</strong></p>
<p lang=«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 2ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Α.Ε.Π. Ηρακλής, Ν. Αμανατίδη (γυμναστή): Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Αμανατίδη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Ν. Αμανατίδη την α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και β) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Απορρίπτει ισχυρισμό του άρθρου 14 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. Επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την αποδιδόμενη σ’ αυτήν πειθαρχική παράβαση κατ’ αναλογική εφαρμογή του άρθρου 384 Π.Κ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

* Οι κάτωθι κλήσεις αφορούν την 1η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ».