Οι δύο Κομοτηναίοι μπασκετμπολίστες που έζησαν από μέσα και τις πέντε νίκες της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ

Με αρκετά μεγάλη δυσκολία αλλά και πολλές αλλαγές, καθότι αδιάφορο το παιχνίδι βαθμολογικά για την Ελλάδα, η Εθνική Ομάδα κέρδισε με 68-65 την Ολλανδία και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ζάγκρεμπ για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ανάμεσα στους δεκάδες Έλληνες φιλάθλους και τους περίπου δέκα Θρακιώτες που όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην πρωτεύουσα της Κροατίας και απόλαυσαν από μέσα και τις πεντε νίκες της Εθνικής ήταν και δύο Κομοτηναίοι μπασκετμπολίστες.

Ο λόγος για τους  Αλέξανδρο Χριστοφόρου (αριστερά) και Πασχάλη Κουτσογιάννη (δεξιά). Και οι δυο εχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στην ΑΕ Κομοτηνής, ο πρώτος μάλιστα είχε συμμετοχές και με τον ΓΑΣ, αλλά αυτήν την περίοδο δεν βρίσκονται σε κάποια ομάδα για να έχουν υποχρεώσεις και εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να βρεθούν κοντά στην Εθνική από την εξέδρα.

Κρατώντας σταθερά μια ελληνική σημαία με την λέξη “Κομοτηνή” να είναι αναγεγραμμένη, μπορούν να λένε ότι έφεραν, μαζί με τους υπόλοιπους Θρακιώτες που ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ, ότι έφεραν γούρι στην Εθνική. Για αυτό, το καλό που τους θέλουμε, να σπεύσουν και στην Λιλ της Γαλλίας, όπου μετακομίζει από την Παρασκευή η Εθνική για τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Σε αυτά, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Βέλγιο στις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, κανένα λάθος δεν συγχωρείτε. Μια ήττα δεν διορθώνεται, αλλά φέρνει την καταστροφή. Η Εθνική το έχει νιώσει για τα καλά. Για αυτό, το καλό που θέλουμε από όλους τους συμπατριώτες μας που  πήγαν στο Ζάγκρεμπ, να πάρουν το αεροπλάνο ή να βρουν άλλον τρόπο και να φύγουν για Γαλλία.

Τα γούρια πρέπει να τηρούνται…