Μπήκε Σεπτέμβριος και… ακόμα να συζητηθεί ο απολογισμός για την περσινή σεζόν στον (ακυβέρνητο) Εθνικό

Το καλοκαίρι τελείωσε και επισήμως, εδώ και αρκετές ώρες έχουμε μπει ημερολογιακά στον Σεπτέμβριο, τα πρωταθλήματα αρχίζουν το ένα μετά το άλλο, η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε, αλλά στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ακόμα δεν έχουν συζητήσει (πόσω μάλλον εγκρίνει) τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της περσινής περιόδου!!!

Η περίφημη γενική συνέλευση που σύμφωνα με το νόμο και το άρθρο 9 του καταστατικού του συλλόγου, είχε προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιουλίου, ως γνωστόν, δεν έγινε ποτέ, με το επιχείρημα αφενός των δραματικών τότε πολιτικών εξελίξεων που είχαν προκύψει με το δημοψήφισμα που είχε μόλις διεξαχθεί, αφετέρου της αιφνιδιαστικής παραίτησης που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΜΓΣ Μανόλης Βουκουρεσλής και έγινε γνωστή ελάχιστες μέρες μετά.

Σε εκείνη την γενική συνέλευση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όλων των τμημάτων και φυσικά να αναγνωσθεί η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής. Τίποτα από αυτά δεν έγινε και εξακολουθεί σχεδόν δύο μήνες μετά να μην έχει γίνει, αφού η ΓΣ ματαιώθηκε (με τα μέλη της να το μαθαίνουν έξω από το Επιμελητήριο Έβρου!) με αποτέλεσμα να ξεκινά η νέα αγωνιστική περίοδος χωρίς να έχει γίνει απολογισμός για την προηγούμενη σε κανένα απολύτως τμήμα!!!

Το μόνο τμήμα στο οποίο θεωρητικά έχει υπάρξει διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για την σεζόν 2014-2015 είναι το (ημιεπαγγελματικό) του βόλεϊ – και αυτό συνέβη για να μπορέσει να εκλεγεί νέο ΤΑΑ. Ωστόσο και αυτό είναι σχετικό. Η προηγούμενη διοίκησή του, ένα μέλος της οποίας εξακολουθεί να ασκεί διοίκηση στο ΤΑΑ Εθνικός και μάλιστα στην ίδια θέση, ακόμα δεν έχει πάρει απαλλαγή λόγω των σημαντικών οικονομικών ζητημάτων που εμφανίστηκε να έχει ο σύλλογος.

Υπενθυμίζεται ότι στην γενική συνέλευση της 7/8ης Ιουλίου πέρα από τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό όλων των τμημάτων και την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, ως τρίτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είχε προβλεφθεί η κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων από το ΤΑΑ Εθνικός – ώστε προφανώς, εφόσον μείνει ικανοποιημένο το σώμα της ΓΣ, να προχωρήσει στην έγκριση του απολογισμού και την απαλλαγή της πρώην διοίκησης του ΤΑΑ.

Κατά συνέπεια, ούτε η πρώην διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός (και μαζί το μέλος της που εξακολουθεί να παραμένει και στο νυν σχήμα) ούτε οι υπόλοιπες διοικήσεις των άλλων τμημάτων του συλλόγου έχουν πάρει ακόμα απαλλαγή για όσα έκαναν την περσινή σεζόν, αλλά ήδη η καινούρια ξεκίνησε με τον Εθνικό μάλιστα να παραμένει ακέφαλος μετά την αποχώρηση του εκλεγμένου προέδρου του, η παραίτηση του οποίου όμως φαίνεται να μην έχει γίνει αποδεκτή ακόμα!

Η επίσημη σελίδα του Εθνικού, αν και ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να αναφέρει ως πρόεδρο τον Βουκουρεσλή, όμως αυτός πατώντας στην παραίτηση και χωρίς να περιμένει την αποδοχή της, δεν ασκεί τα καθήκοντα για τα οποία εξελέγη. Οι άνθρωποι που άφησε πίσω, με πρώτον τον αντιπρόεδρο και αναπληρωτή του Γρηγόρη Καραπιπέρη, τρέχουν να καλύψουν τις πολλές εκκρεμότητες, αλλά ξεπηδούν διαρκώς ολοένα και περισσότερα προβλήματα και το καράβι χωρίς καπετάνιο κινδυνεύει τελικά να πέσει στα βράχια.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις και στον Εθνικό, ενδεχομένως και με την προκήρυξη και εκεί πρόωρων εκλογών, αν και η θητεία της νυν διοίκησης είναι για ακόμα έναν χρόνο…