Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της ΕΠΣ Ξάνθης! Ποιες είναι οι 42 ομάδες και σε ποια κατηγορία μετέχει η καθεμία…

Ημέρα κλήρωσης η Δευτέρα 17 Αυγούστου για την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, καθώς το απόγευμα στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων για τις τρεις κατηγορίες της Ένωσης αλλά και του Κυπέλλου.

Συνολικά μετέχουν 42 σωματεία που δήλωσαν συμμετοχή, όσα ήταν και πέρσι, όμως με αρκετές διαφοροποιήσεις καθώς υπήρξαν πέντε αποχωρήσεις που αντικαταστάθηκαν από την επιστροφή ενός και την επαναλειτουργία τεσσάρων σωματείων.

Στην κορυφαία κατηγορία της Ένωσης αυτήν της Α’ κατηγορίας μετέχουν 14 ομάδες με τα καινούρια μέλη της κατηγορίας να είναι οι νεοφώτιστοι Κεραυνός Λευκόπετρας, Αθλητική Ένωση Ξάνθης, Νέστος Κύρνου και Άρης Πετεινού.

Σε αυτό τις Β’ κατηγορίας, παρότι αρχικά υπολογιζόταν να μετέχουν 16 σωματεία, εν τέλει θα διεξαχθεί με 13 μετά την αποχώρηση των Θράκη Συδινής, Ορφέα 2005 και Σήμαντρα Σπορ (θυμηθείτε το σχετικό θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ).

Τέλος, σε αυτό της Γ’ κατηγορίας θα μετέχουν συνολικά 15 ομάδες, καθώς παρά την αποχώρηση των Εθνικού Ολβίου και Ακαδημίας Βιστωνίδας προστέθηκαν τέσσερα σωματεία που επιστρέφουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού. Ο λόγος για τους Αετό Τοξοτών, Απόλλων Διομήδειας, Φίλιππο Δροσερού και Αετό Γοργόνας ενώ επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου και ο ΑΠΟΞ Ραιδεστός.

Τέλος, να θυμίσουμε πως στο Κύπελλο Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης θα μετέχουν συνολικά 32 ομάδες, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό εκτενές και άκρως κατατοπιστικό θέμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά ποιες είναι οι 42 ομάδες που συνθέτουν το δυναμικό των Σωματείων της ΈΠΣ Ξάνθης που θα μπουν στην κληρωτίδα για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης (οι ομάδες αναγράφονται με αλφαβητική σειρά):

 

 

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1) ΑΕ Ξάνθης

2) Αναγέννηση Θαλασσιάς

3) ΑΟ Βιστωνίδα

4) Άρης Αβάτου

5) Άρης Πετεινού

6) Ασπίδα Ξάνθης

7) Αστέρας Μαγικού

8) Ελπίδα Γενησέας

9) Ερμής Μάνδρας

10) Εχίνος Σπορ

11) Ηρακλής Ζυγού

12) Νέστος Κύρνους

13) Κεραυνός Λευκόπετρας

14) Ορφέας Puma Ξάνθης

 

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1) Απόλλων Ξάνθης

2) Άτλας Σελίνου

3) Ατρόμητος Χρύσας

4) Δόξα Μυρωδάτου

5) Ελπίς Σουνίου

6) Ελπίδες Ξάνθης

7) Ερυθρός Αστέρας Σελέρου

8) Κεντητή

9) Κεσσάνη Ερασμίου

10) Μέλισσα

11) Ορφέας Νέα Αμισσού

12) ΠΑΣ Φιλίων

13) Παύλος Μελάς Κουτσού

 

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

1) ΑΕΚ Κυψέλης

2) Αετός Γοργόνας

3) Αετός Τοξοτών

4) Αναγέννηση Π. Χρύσας

5) Απόλλων Διομήδειας

6) ΑΠΟΞ Ραιδεστός

7) ΑΠΟΞ Σκόντα

8) Δόξα Σταυρούπολης

9) Εθνικός Κιμμερίων

10) Κεραυνός Π. Κατραμίου

11) Κοτύλη

12) Νέα Ασπίς Πηγαδίων

13) Ρεμβιακός 2011

14) Σμίνθη

15) Φίλιππος Δροσερού