Ανακατατάξεις και έντονο παρασκήνιο αναφορικά με τους Θρακιώτες στους πίνακες παρατηρητών διαιτησίας σε Super και Football League

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές είχαμε όχι μόνο σε διαιτητές και βοηθούς αλλά και στους παρατηρητές στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το πέρας των εξετάσεων και των καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας από την ΚΕΔ.

Στις αλλαγές που αφορούν την Θράκη εκτός πινάκων μετά από αρκετά χρόνια έμεινε ο Ξανθιώτης Θανάσης Βέλλιος που αντικαταστήθηκε στην Super League από τον Μιχάλη Ντάκο. Ο Ντάκος που μετά τα όσα έγιναν με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και την αποπομπή του από τον πρόεδρο Γιώργο Πανίδη, είδε με ικανοποίηση την ΚΕΔ να τον επιβραβεύει για τα τόσα χρόνια προσφοράς του τόσο στην τοπική διαιτησία ως εκπαιδευτής αλλά και για την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια τόσο ως διαιτητής όσο και ως παρατηρητής.

Μπορεί στην ΕΠΣ Ξάνθης να μην είδαν με θετικό μάτι αυτή την αλλαγή που έχει να κάνει με τον έναν παρατηρητή που δικαιούται να έχει η Ένωση, καθώς η ΕΠΣ Ξάνθης στήριζε τον Βέλλιο, ωστόσο η ΚΕΔ πήρε πάνω της την απόφαση και ανέβασε στην μεγάλη κατηγορία τον Μιχάλη Ντάκο.

Σε αντίθεση με αυτή της Ξάνθης, στην ΕΠΣ Θράκης είδαν με ικανοποίηση την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος του Κομοτηναίου εκπαιδευτή και παρατηρητή Διαιτησίας Βασίλη Γαβριηλίδη, αδερφού του προέδρου της Ένωσης Μάνου, με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης να έχει μετά από αρκετά χρόνια ξανά παρατηρητή στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Μάλιστα αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα πως η ΕΠΣ Θράκης είναι η μόνη Ένωση της περιοχής μας που θα έχει εκπροσώπηση και στους παρατηρητές της Football League και μάλιστα διπλή, καθώς οι Τάσος Ντοσίδης και Μανώλης Ταπατζάς θα είναι και φέτος στους πίνακες, σε αντίθεση με τις ΕΠΣ Ξάνθης και Έβρου που δεν θα έχουν παρατηρητή στην Football League.

Προκαλεί πάντως αναμφίβολα αρνητική εντύπωση αυτή η μηδενική παρουσία του Έβρου στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς αν εξαιρέσει κανείς τον Ιωάννη Στρατούδη που είναι στους επιτυχόντες εκπαιδευτές διαιτησίας, ο Έβρος τη νέα σαιζόν δεν θα εκπροσωπηθεί στους πίνακες των παρατηρητών στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Όσον αφορά τώρα τους εκπαιδευτές, όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, από τον Έβρο τα κατάφερε ο Ιωάννης Στρατούδης, από την ΕΠΣ Ξάνθης με επιτυχία πέρασαν τις εξετάσεις οι Θανάσης Βέλλιος, Μιχάλης Ντάκος, Δημήτρης Σαββόγλου και Βέργος Χαλβατζής, ενώ από την ΕΠΣ Θράκης οι Βασίλης Γαβριηλίδης, Νίκος Μανάκας, Τάσος Ντοσίδης και Μανώλης Ταπατζάς. Οι παραπάνω εννέα Θρακιώτες που πέτυχαν στις εξετάσεις θα έχουν το δικαίωμα να είναι εκπαιδευτές στις σχολές διαιτησίας των τοπικών Ενώσεων…