Έρχεται κανονικά στο τουρνουά της Ξάνθης και συμμετέχει στο Ευρωμπάσκετ η Ρωσία!

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών ηττήθηκε με 64-59 από το Βέλγιο στο πρώτο φιλικό της παιχνίδι, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, αλλά η είδηση της Κυριακής είχε να κάνει με την Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ήρθη μερικώς η «καμπάνα» της FIBA για παρατυπίες αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και άλλα ζητήματα που δεν είναι σύννομα με τις επιταγές της. Έτσι με αυτή την απόφαση οι Ρώσοι θα μπορούν να μετάσχουν κανονικά στο Ευρωμπάσκετ και κατά συνέπεια θα μετέχουν κανονικά και στο διεθνές τουρνουά της Ξάνθης από τις 21 μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Το Κεντρικό Γραφείο της FIBA συνεδρίασε στο Τόκιο, λαμβάνοντας υπόψη τις απολογίες της Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Αθλητισμού της Ρωσίας και της ρώσικης Ολυμπιακής Επιτροπής. Εν συνεχεία ενημέρωσε ότι ο αποκλεισμός ισχύει μεν για την ρώσικη ομοσπονδία, όχι όμως για τις ρώσικες ομάδες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τους κομισάριους.

Αυτό σημαίνει ότι η “αρκούδα” θα αγωνιστεί κανονικά στο Ευρωμπάσκετ (συμμετέχει στον Α’ όμιλο  μαζί με τις Γαλλία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Πολωνία), αλλά φυσικά και στο μεγάλο τουρνουά της Ξάνθης απο τις 21 μέχρι και τις 23 Αυγούστου μαζί με την Εθνική μας ομάδα και τις Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Τσεχία.