Πήρε το όνομα του πρωταθλητή Σταμάτη Παπάζογλου η δημοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Πέπλο (+video)

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας, ο Σταμάτης Παπάζογλου τιμήθηκε από τους συγχωριανούς του με έναν ξεχωριστό τρόπο: η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο Πέπλο, τον τόπο της κατοικίας του, φέρει πλέον το όνομά του.

Ο Σταμάτης Παπάζογλου εξαιτίας αυτής της μεγάλης επιτυχίας του ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής της Θράκης σε όλα τα αθλήματα το 2014, στην ειδική ψηφοφορία που διοργανώνει κάθε χρόνο το ThrakiSportS με την συμμετοχή όλων των συνεργατών του αλλά και του αναγνωστικού κοινού. Στην διοργάνωση, η φλόγα της οποίας είχε ανάψει στην Αρχαία Ζώνη στον Έβρο, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 25 μέτρα ύπτιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες των Special Olympics που φιλοξενήθηκαν στο Βέλγιο και έτσι στέφθηκε “ολυμπιονίκης”.

Πέρα από την κολύμβηση, ως αθλητής έχει ασχοληθεί ακόμα με τον στίβο, το μπάσκετ αλλά και το ποδόσφαιρο, όπου ακόμα βοηθά όποτε μπορεί την ομάδα του χωριού του. Πρωτίστως όμως, ο Σταμάτης Παπάζογλου είναι εδώ και πέντε χρόνια κολυμβητής του Συλλόγου «Κότινος» ΑμεΑ Αλεξανδρούπολης. «Η πρόταση μας ως Δημοτική Αρχή και η ψήφιση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούν ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς τον Σταμάτη», είχε αναφέρει τον περασμένο Δεκέμβριο σε δηλώσεις του για την ονομασία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Πέπλου, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης, αρμόδιος για την περιοχή των Φερών (θυμηθείτε το ρεπορτάζ του ThrakiSportS για εκείνη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ο Γκότσης υπέγραφε μαζί με την πρόεδρο της Τοπικής Ενότητας Πέπλου Κωνσταντινιά Καδόγλου την πρόσκληση για την λιτή αλλά άκρως συγκινητική τελετή της μετονομασίας της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης παρουσία φίλων, συγγενών, συγχωριανών αλλά πρωτίστως του ίδιου του Σταμάτη Παπάζογλου. Του κορυφαίου αθλητή της Θράκης για το 2014 σύμφωνα με την ψηφοφορία του ThrakiSportS, που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πολυαθλητή που πάλεψε και εξακολουθεί να παλεύει σκληρά για να πετύχει τους στόχους του και γνώρισε με αυτήν την τελετή την (συμβολική μεν αλλά) ύψιστη τιμή από τους δικούς του ανθρώπους. Δείτε το ρεπορτάζ που φιλοξενήθηκε στο ThrakiNet…