Μόνο με Μπανιώτη η Ελλάδα στο ύψος του Παγκοσμίου του Πεκίνου μετά την απόσυρση του Μάστορα

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στον ΣΕΓΑΣ με την απροσδόκητη απόφαση του Αντώνη Μάστορα το βράδυ της Τετάρτης να μην ταξιδέψει στο Πεκίνο με την Εθνική για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Κανένας στην ελληνική ομοσπονδία δεν περίμενε, λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την κινεζική πρωτεύουσα, οι 12 (συν δύο) αθλητές και αθλήτριες να γίνουν 11 (συν δύο). Η απόφαση του Αντώνη Μάστορα τους ξάφνιασε όλους και λογικά τους έπιασε απροετοίμαστους.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψους μετά τον τελευταίο του αγώνα στο Βίρσεν της Γερμανίας όπου πήδηξε 2.14μ., έκρινε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να αγωνιστεί στο παγκόσμιο και να πετύχει διάκριση, ενώ και η ψυχολογία του (η οποία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας) δεν είναι σε καλά… επίπεδα.

Έτσι αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή του, κάτι που σημαίνει ότι ο μόνος που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο αγώνισμα του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου θα είναι ο θρακιώτης πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστας Μπανιώτης, που θα διεκδικήσει εκεί το όριο για το Ρίο.

Στην φωτογραφία από το πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Μπανιώτης κρατάει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το κύπελλο του πρωταθλητή και στο δεύτερο με το ασημένιο μετάλλιο είναι ο Αντώνης Μάστορας, που ξεκίνησε το ύψος από την ομάδα του Γ. Τσούγκου έχοντας ως πρότυπο τον Κώστα Μπανιώτη.

Ο Μάστορας πλέον θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, για τους οποίους έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και αποτελούν τον μεγάλο του στόχο, αλλά και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνεται τον ερχόμενο Μάρτιο στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

Η ελληνική αποστολή όπως διαμορφώθηκε μετά την απόσυρση του Μάστορα, αλλά και τις προσθήκες των Τσάτουμα, Αλεξούλη, έχει ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ
200μ. Λυκούργος Τσάκωνας (Ελευθέριος Βενιζέλος)
110μ. εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)
20χλμ., 50χλμ. βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)
Υψος Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής)
Επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος)
Μήκος Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 
200μ. Μαρία Μπελιμπασάκη (Σητειακός)
Επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου (Κάμειρος 2009), Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)
Μήκος Χάιδω Αλεξούλη (Πελασγός Λάρισας)
Δισκοβολία Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΑΕΚ)
Επταθλο Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας)
20χλμ. βάδην Δέσποινα Ζαπουνίδου (ΑΟ Πεύκης )