Δεύτερη νίκη της Skoda Ξάνθη επι Βουλγάρικου εδάφους, ξανά με ανατροπή!

Ντούμπλαρε τις νίκες της στα φιλικά προετοιμασίας επι Βουλγάρικου εδάφους η Skoda Ξάνθη που μετά τη νίκη με 2-1 επί της Αλβανικής Τεούτα επικράτησε και της Βουλγάρικης Σλάβια Σόφιας, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος της σκορ όπως και στο παιχνίδι με τους Αλβανούς.

Η Ξάνθη όπως και με την Τεούτα βρέθηκε να χάνει με 1-0, και μάλιστα από πολύ νωρίς μια και στο 5’ η Σλάβια πήρε το προβάδισμα, για να έρθει η απάντηση της Ξανθιώτικης ομάδας με σκόρερ τον Βασίλη Φασίδη μετά από ασίστ του Λουσέρο. Οι Ξανθιώτες είχαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και έδειξαν σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα.

Στο 47′ ο Φασίδης βγήκε σε θέση βολής αλλά την προσπάθειά του σταμάτησε ο τερματοφύλακας. Στο 60′ ο Μπέρτος έδωσε την ασίστ και ο Σολτάνι πέτυχε το 2-1. Στο 65′ Παπαστεριανός και Ράνος συνεργάστηκαν και ο τελευταίος σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας. Στο 76′ η Σλάβια ισοφάρισε με κεφαλιά. Στο 84′ και το 85′ Παπαστεριανός και Ράνος νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα αλλά στο 86′ Παπαστεριανός – Σολτάνι και Κολλαράς συνεργάστηκαν και ο τελευταίος πέτυχε το τελικό 3-2.

Τραυματίας αποχώρησε ο Βασιλακάκης με την κατάσταση του να εκτιμάται από Δευτέρα, δεν αγωνίστηκαν ο τραυματίας Χατζητερζόγλου και ο Τζενάμο με τον Λουτσέσκου να δίνει χρόνο στους δύο νεαρούς γκολκίπερ του Γκαραβέλη και Δεμένικο που ήταν εξαιρετικοί

Η 11άδα της Ξάνθης στο α’ μέρος: Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Έλτον, Λουσέρο, Βασιλακάκης (35′ λ. τρ. Τόμιτς), Φασίδης, Καπετάνος, Ορφανίδης.
Η 11άδα της Ξάνθης στο β’ μέρος: Δεμένικος, Μπέρτος, Φλίσκας, Ζαραδούκας, Λισγάρας, Παπαστεριανός, Σολτάνι, Νάκας, Τόμιτς, Ράνος, Φασίδης (66′ Κολλαράς).