Τέταρτος στον κόσμο ο Μιχαλεντζάκης! Έβδομος ο Τσαγκάρης και τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα!!!

Με τους δύο Θρακιώτες Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και Βασίλη Τσαγκάρη να αγωνίζονται στους απογευματινούς τελικούς, με τον Εβρίτη να κάνει μεγάλο αγώνα και να χάνει για λίγο το μετάλλιο, αλλά και το τρίτο Ελληνικό μετάλλιο από τον Κωστάκη ολοκληρώθηκε η πέμπτη μέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στην Γλασκώβη της Σκωτίας.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης πέρασε με άνεση στον τελικό των 100μέτρων πεταλούδα κατηγορίας S9, με τον Μιχαλεντζάκη να καταλαμβάνει τελικά την τέταρτη θέση με χρόνο 1:01:50 φτάνοντας πολύ κοντά στο μετάλλιο, με τον 16χρονο Έλληνα Κολυμβητή να δείχνει πως το μέλλον του ανήκει.

Στον τελικό κατάφερε να φτάσει και ο έτερος Θρακιώτης που αγωνίστηκε σήμερα με τον Βασίλη Τσαγκάρη να φτάνει στον τελικό των 50μέτρων πρόσθιο κατηγορίας SB3, με τον Τσαγκάρη να τερματίζει στην έβδομη θέση με χρόνο 55,36.

Στα ευχάριστα της ημέρας το τρίτο Ελληνικό μετάλλιο στην Γλασκώβη, που ήρθε από τον Ιωάννη Κωστάκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μέτρα πρόσθιο κατηγορίας SB2. Ενώ σπουδαία παρουσία και χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρια πρωταθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, που αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μέτρα πρόσθιο.

Το Σάββατο θα έχουμε ξανά μεγάλο Θρακιώτικο ενδιαφέρον, μια και τόσο ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης θα αγωνιστεί στα 400μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S9, ενώ θα αγωνιστεί και η Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια Σεμιχά Ριζάογλου που θα αγωνιστεί στα 50μέτρα ύπτιο κατηγορίας S3.