Με Εθνικό και Σουφλί από τη Γ’ Εθνική το νέο Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου

Με την συμμετοχή των Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Έβρου Σουφλίου θα διεξαχθεί το Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου την σεζόν 2015-2016.

Μετά την απόφαση για κατάργηση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θεωρείται ερασιτεχνικό, ανοίγει ο δρόμος οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό να αγωνιστούν στο Κύπελλο της κάθε ΕΠΣ στην οποία ανήκουν.

Κατά συνέπεια, οι ομάδες του Έβρου Σουφλίου και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα κληθούν να συμμετάσχουν στο Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου, όπως συνέβαινε μέχρι πριν μερικά χρόνια με τις ομάδες της τότε Δ’ Εθνικής Κατηγορίας που μετέπειτα μετονομάστηκε σε Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Όπως έχει διευκρινιστεί, ο κυπελλούχος κάθε ΕΠΣ θα μετάσχει μετά υποχρεωτικώς στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και ο νικητής θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην Γ’ Εθνική.

Αυτό σημαίνει άνοδο στην περίπτωση που πρόκειται για ομάδα τοπικού ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί αν το Κύπελλο κατακτήσει μια ομάδα της Γ’ Εθνικής που βάσει βαθμολογικής συγκομιδής δεν θα εξασφαλίσει την παραμονή της και θα πρέπει κανονικά να υποβιβαστεί.