Κόλπο γκρόσο με Καλμαζίδη επιχειρεί ο ΑΟ Ορεστιάδας! Οι άλλοι τέσσερις μνηστήρες για την διαδοχή Δεληκώστα…

H είδηση του (προαναγγελθέντος μεν, αλλά επισημοποιημένου δε) διαζυγίου του ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Καλμαζίδη άλλαξε και τα δεδομένα στην αναζήτηση προπονητή στην Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το volleynews, η ομάδα του Βορείου Έβρου πέρα από τον Σπύρο Γκολίτση που έχει αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση, είχαν κάνει κρούση και στον Βούλγαρο πρώην παίκτη της Νίκι Ζελιάσκοφ που πήγε στον ΠΑΟΚ, αλλά και στους Γιώργο Γιάτση και στον Ολλανδό Κλοκ.

Ωστόσο, η ίδια πηγή αναφέρει ότι “μόλις έμαθαν πως ο Καλμαζίδης έμεινε ελεύθερος έσπευσαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και εντός των ημερών θα του καταθέσουν και επίσημη πρόταση”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “στην Ορεστιάδα θεωρούν τον Καλμαζίδη ιδανική λύση για πολλούς λόγους. Εκτός του ότι τον θεωρούν κορυφαία προπονητική επιλογή, πιστεύουν πως ο Καλμαζίδης θα αποτελούσε πόλο έλξης για την έλευση καλών παικτών ακόμα και επενδυτων”. Κάπως έτσι εκτιμούν προφανώς ότι θα καλυφθεί το υψηλό κόστος που προφανώς θα έχει πιθανή συμφωνία μαζί του.

Επιπλέον όμως υπάρχουν και στενοί δεσμοί. Από την εποχή που αγωνίστηκε στον ΑΟΟ, τον θεωρούν όλοι δικό τους παιδί κι επίσης, η σύζυγος του Καλμαζίδη κατάγεται από την Ορεστιάδα ενώ και ο ίδιος έχει καταγωγή (μακρινή) από τον Έβρο.

“Βέβαια ο Καλμαζίδης μετά τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ σκέφτεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ξενιτευτεί αλλά εάν δεν βρει κάτι ιδανικό δεν θα κλείσει την πόρτα των ακριτών”, καταλήγει το ρεπορτάζ του volleynews.