Δήλωση… τρόμου από Γκιρτζίκη μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο “πυραμίδας” στην διαιτησία

Αναταραχή στους κόλπους της ΕΠΟ και της ΚΕΔ προκαλεί η υπόθεση της πυραμίδας στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ακόμη και υψηλόβαθμος παράγοντας της διαιτησίας.

Πρόκειται για μία επιχείρηση στην οποία τα μέλη της πληρώνουν εγγραφή 300 ευρώ και συνδρομή 50 ευρώ το μήνα, αλλά αν φέρουν στην εταιρία τέσσερα νέα μέλη τότε “γλιτώνουν” την συνδρομή. Η εταιρία είναι καθόλα νόμιμη και το κέρδος για τα μέλη της είναι ταξίδια σε τόπους της αρεσκείας τους είτε σε χαμηλές τιμές, είτε δωρεάν.

Μέλη της συγκεκριμένης εταιρίας όμως, μεταξύ άλλων είναι διαιτητές, βοηθοί παρατηρητές από όλες τις κατηγορίες αλλά και τουλάχιστον ένας υψηλόβαθμος παράγοντας της διαιτησίας. Κι εδώ υπάρχει θέμα αφού επίκεινται αποκαλύψεις εντός των επόμενων ημερών σύμφωνα με τις οποίες εν ενεργεία διαιτητές που ανήκουν στην πυραμίδα, ορίζονταν σε αγώνες πρωταθλημάτων αντί για συναδέλφους τους που ήταν εκτός.

Για το θέμα είναι ενήμερος ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ο οποίος ακόμη, δεν έχει επέμβει. Παρακολουθεί όμως, στενά τις εξελίξεις ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα μετά από εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ, όπου ένα από τα μέλη της «πυραμίδας», με τα αρχικά Γ.Ν., αποκάλυψε με λεπτομέρειες στον ραδιοφωνικό αέρα τον τρόπο που λειτουργούσε ολόκληρο το σύστημα της «πυραμίδας», τα ποσά που διακινούνταν και τη λειτουργία της εντός των συνόρων, τον τρόπο μύησης αλλά και την συμμετοχή διαιτητών και ανθρώπων που κινούνται ευρύτερα στο ποδόσφαιρο.

Στην εκπομπή έγινε γνωστό ότι άνθρωπος της διαιτησίας φέρεται έτοιμος να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα και πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα με σκοπό την αποκάλυψη γνωστών προσώπων από το χώρο της διαιτησίας που δρούσαν στο προσκήνιο με πρόσχημα την δημιουργία αυτής της «πυραμίδας», αλλά με απώτερο σκοπό και στόχο να ορίζουν συγκεκριμένους διαιτητές και κυρίως τους ίδιους που είχαν συμμετοχή σε αυτή την «εταιρία».

Ο εισαγγελέας ζήτησε στοιχεία από την εκπομπή της Ερα Σπορ, ώστε να διερευνήσει τις καταγγελίες που ακούστηκαν αναφορικά με την εμπλοκή διαιτητών στην υπόθεση, καθώς οργιάζουν οι φήμες ότι μεγαλοστέλεχος της ελληνικής διαιτησίας είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης και με την ιδιότητά του αυτή, ανάλογα με την παρουσία των διαιτητών στην πυραμίδα, μεσολαβούσε ώστε να ορίζονται στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος συνεχώς συγκεκριμένοι διαιτητές!

Μιλώντας μάλιστα σχετικά με το θέμα στην ΕΡΑ Σπορ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκριτζίκης, δήλωσε ουσιαστικά «άγνοια» για το θέμα, ωστόσο δεσμεύτηκε πως θα το διερευνήσει. Χαρακτηριστικά είπε: «Πολύ αμυδρά έχω ενημερωθεί. Δεν το έχω δει ακόμα το θέμα, δεν το έχω ψάξει. Τουλάχιστον στη χρονιά που πέρασε δεν έχω δει κάτι με τους ορισμούς. Αλλά θα το διερευνήσω. Εγώ δεν έχω όχι στοιχεία, αλλά ούτε και τις πληροφορίες που χρειάζονται. Είναι πολύ λεπτό αλλά εύχομαι να μην είναι τόσο σοβαρό διότι με κάνετε να τρομάζω».