Όλα έτοιμα για τον αγώνα Avgo Vertical Challenge την Κυριακή

Όλα είναι έτοιμα από την ομάδα του Xanthi Mountain Run για τον αγώνα “Avgo Vertical Challenge” που θα πραγματοποιηθει στην δυτική πλευρά των βουνών της Ξάνθης την Κυριακή 7 Ιουνίου του 2015.

Οι διοργανωτές δηλώνουν έτοιμοι για τον αγώνα που θα έχει 1900μ. θετικό υψομετρικό και περιπου 25χλμ με την διαδρομή να περνάει από τις κορυφές- Σταύρος Τσακίρης (Αβγό 665μ και Αχλαδοβουνο Τσαλ 1401μ) σε μια πανέμορφη διαδρομή.

Το ύφος του αγώνα στην μεγάλη διαδρομή θα είναι σε κατάσταση “πρόκλησης” μιας και το θετικό υψομετρικό της διαδρομής το λέει όλα από μόνο του . Παρόλα αυτά θα υπάρξει και μικρότερη διαδρομή 13χλμ για όλους εκείνους  που θέλουν να κάνουν το βάπτισμα στον εκπληκτικό κόσμο του  ορεινού τρεξίματος αλλά και σε όλους εκείνους που απλά είναι δραστήριοι και θέλουν το κάτι διαφορετικό.

Το πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 7.6 .2015 – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Όλοι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα πρέπει να παρεβρίσκονται 8.00 π.μ.-9.00 π.μ. για εγγραφές στην γραμματεία του αγώνα. Τεχνική ενημέρωση αθλητών από τους διοργανωτές 9:30π.μ. Εκκίνηση αγώνα 13km και 26km. στις 10:00π.μ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Όλοι οι αθλητές αφού συμπληρώσουν την φόρμα υπεύθυνης δήλωσης του αγώνα  με όλα τα στοιχειά που ζητούνται , και αφού  καταβάλουν  στην συνέχεια   το χρηματικό ποσό ανάλογα με την κατηγορία που θα συμμετάσχουν  12km ή 26km  κατόπιν αυτού θα παίρνουν αριθμό συμμετοχής από την γραμματεία.Οι αθλητές που έχουν κάνει καταβολή του χρηματικού ποσού συμμετοχής  μέσω τράπεζας θα δειχνουν απλά το απόκομμα της κατάθεσης τους.

Εκκίνηση και τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία Ξάνθης.

10.15π.μ. Εκκίνηση ομάδας σκούπας.

Χρονικά περιθώρια αγώνα 26km 8 ώρες.

Σημείωση: όλοι οι αθλητές της κατηγορίας των 26χλμ που δεν θα έχουν φτάσει στο 14o χλμ (4ο στεκ) της διαδρομής μέσα στο χρονικό όριο των 4.30 ωρών  θα κοπούν αυτόματα από τους εθελοντές της διοργάνωσης και θα μεταφερθούν στο σημείο εκκίνησης από τους διοργανωτές.

16:00μ.μ Απονομές αγώνα.

Σταθμοί τροφοδοσίας διαδρομής 26km 6 σημεία ανεφοδιασμού

1ος σταθμός: 6ο km (υδροδοσία, ισοτονικό ποτό, γλυκά & αλμυρά σνακ, κόκα κόλα, φρέσκα & ξερά φρούτα)

2ος σταθμός: 9ο km (υδροδοσία)

3ος σταθμός: 11ο km (υδροδοσία, ισοτονικό ποτό, γλυκά & αλμυρά σνακ)

4ος σταθμός: 14ο km (υδροδοσία, ισοτονικό ποτό, γλυκά & αλμυρά σνακ, κόκα κόλα, φρέσκα & ξερά φρούτα)

5ος σταθμός: 19ο km (υδροδοσία, ισοτονικό ποτό, γλυκά & αλμυρά σνακ, κόκα κόλα, φρέσκα & ξερά φρούτα)

6ος σταθμός: 24ο km (υδροδοσία)

Σταθμοί τροφοδοσίας διαδρομής 13km 2 σημεία ανεφοδιασμού

1ος σταθμός: 6ο km (υδροδοσία, ισοτονικό ποτό, γλυκά & αλμυρά σνακ, κόκα κόλα, φρέσκα & ξερά φρούτα)

2ος σταθμός: 10ο km (υδροδοσία)

Στον τερματισμό της διαδρομής και των δυο κατηγοριών οι αθλητές θα παραλαμβάνουν  αναμνηστικό μετάλλιο καθώς επίσης και ένα ατομικό γεύμα (σάντουιτς/αναψυκτικό/νερό)

Στην εκκίνηση αλλά και κατά την διάρκεια του αγώνα καθώς επίσης και στον τερματισμό θα συνοδεύονται  όλα αυτά υπό το άκουσμα μουσικής από γνωστό Dj της πόλης.