Θέμα αδικιών στην κατανομή της επιχορήγησης του Δήμου θα τεθεί στην Γ.Σ. του ΜΓΣ Εθνικός

Θέμα αδικίας σε βάρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού από την κεντρική διοίκηση του ΜΓΣ πρόκειται  να τεθεί  στην Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, που έχει συγκληθεί για το Σαββατοκύριακο με αφορμή τις εξελίξεις στο βόλεϊ.

Το ζήτημα αναμένεται να θέσει η απερχόμενη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, που ως γνωστόν παραιτήθηκε σύσσωμη μετά την περίφημη συνεδρίαση του ΔΣ του Ερασιτέχνη στο οποίο καθορίστηκαν τα ποσά που θα πάρει κάθε άθλημα από τα συνολικά 35.000 ευρώ που έδωσε ως επιχορήγηση για το σύνολο του 2015 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Από αυτό το ποσό, το ποδοσφαιρικό τμήμα έλαβε κάτι παραπάνω από 5.000 ευρώ (λέγεται ότι το ποσό είναι 5.200 ευρώ) την ίδια στιγμή που το βόλεϊ (λέγεται ότι) έλαβε τα πενταπλάσια. Από το ποδοσφαιρικό τμήμα υποστηρίζουν ότι το πνεύμα του νομοθέτη θέλει τα κρατικά χρήματα να πηγαίνουν σε ερασιτεχνικά τμήματα, όπως θεωρείται και το ποδοσφαιρικό, και όχι σε επαγγελματικά, όπως θεωρείται αυτό του βόλεϊ.

Επιπλέον όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα χρήματα που έδωσε φέτος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στις τοπικές ομάδες που αγωνίζονται στην ΕΠΣ Έβρου (το ποσό έφτασε τα 3.000 ευρώ), η απερχόμενη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού εκφράζει την άποψη ότι ίσως τελικά και να μην αξίζει να αγωνίζεται μια ομάδα στην Γ’ Εθνική (όπου το μπάτζετ είναι 15πλάσιο σε σχέση με αυτό της Α’ΕΠΣ Έβρου).

«Κάτι δεν πάει καλά,  αλλά αυτό δεν αφορά τον Δήμο που έδωσε όσα λεφτά μπορούσε, αλλά τον ίδιο τον Εθνικό. Έχει αποποδοσφαιροποιηθεί η διοίκηση του ΜΓΣ και αδικείται το ποδοσφαιρικό τμήμα, αν και κάποιοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Είναι θέμα που θα θέσουμε στην ΓΣ και θα αναδείξουμε το θέμα», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος Παναγιώτης Βαλσαμίδης – που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραμείνει στη νέα διοίκηση.

Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε ότι «δεν θα αργήσει η μέρα που θα τεθεί θέμα για ξεχωριστό ΑΦΜ από το ποδοσφαιρικό τμήμα», αν και κάτι τέτοιο μπορεί να το απορρίψει η Γενική Συνέλευση του Εθνικού. Εκτιμάται ωστόσο ότι αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής και να αναλάβει την ομάδα, ώστε να την πάει μπροστά. «Αν δεν φύγει ο ποδοσφαιρικός Εθνικός από τον ΜΓΣ, δεν θα βρει το ποδόσφαιρο άσπρη μέρα»,  είναι το συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει οι άνθρωποι που ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με το ποδόσφαιρο του Εθνικού.