Δεύτερο σενάριο για το μέλλον του (παραμελημένου) παλιού κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης

Η αναμόρφωση και η ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου έχει ενταχθεί στα αστικά ολοκληρωμένα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, τα οποία προβλέπουν την αναμόρφωση όλης της παραλιακής, από το πάρκο του Εγνατία έως και την Πλατεία Ελευθερίας.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, προσθέτοντας ότι δύο είναι τα σενάρια που προβλέπονται για το κτίριο: ή θα στεγάσει την ενόργανη γυμναστική (όπως έχει προαναγγελθεί) ή θα κρατήσει αναπλασμένες τις δύο πισίνες που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόταση το κτίριο να μπει μέσα στο νέο ΕΣΠΑ μαζί με τις τρεις αποθήκες του ΟΣΕ, κρατώντας σε λειτουργία τις δύο πισίνες (την μικρή για τα ΑμεΑ και τη μεγάλη για το κοινό της πόλης με ένα αναψυκτήριο δίπλα) είτε να γίνει ο χώρος που θα στεγάσει την ενόργανη γυμναστική.

Ο δήμαρχος Λαμπάκης δήλωσε πως θέλει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους παράγοντες της ενόργανης γυμναστικής, τονίζοντας πως δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται σήμερα τα παιδιά.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι στην περίπτωση που το παλιό κολυμβητήριο δεν μετατραπεί σε “Σπίτι της Γυμναστικής”, όπως είχε ακουστεί αρχικά, τότε η  ενόργανη γυμναστική θα μεταφερθεί σε κτίριο που θα κατασκευαστεί μέσα σε 17 στρέμματα στο πάρκο Αλτιναλμαζη (το γνωστό Πάρκο Παρμενίωνα).

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Λαμπάκης στο ThrakiNet…