Απάντηση από μέλος του ΤΑΑ σε επιστολή μέλους της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΜΓΣ Εθνικός

Η επιστολή του μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σταύρου Τζωίδη προς το ThrakiSportS, σε διευκρινιστική απάντηση προηγούμενης ανάρτησής μας ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, το μέλος του απερχόμενου ΤΑΑ Εθνικός Χρύσα Λουπασάκη  απέστειλε το βράδυ της Δευτέρας στο ThrakiSportS ένα κείμενο – απάντηση στην προηγηθείσα επιστολή του μέλους της εξελεγκτικής επιτροπής, που δημοσιεύθηκεε ως όφειλε από το ThrakiSportS.

Το ThrakiSporS, ως οφείλει και στην προκειμένη περίπτωση, δημοσιεύει την απάντηση της κας Λουπασάκη, υπενθυμίζοντας ότι το βήμα είναι πάντοτε ανοιχτό σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται από οποιαδήποτε ανάρτηση έχει γίνει στην ιστοσελίδα μας.

Η επιστολή της κας Λουπασάκη έχει ως εξής:

Καλησπέρα σας,

έχω κάποιες απορίες σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο κ.Τζωίδης μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ

γιατί πρώτη χρονιά συντάχθηκε έκθεση? Η εξελεγκτική επιτροπή εκλέγεται κάθε φορά μαζί με το διοικητικό του σωματείου. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ είναι απο τα παλαιότερα και ιστορικότερα σωματεία. τι λέει δημόσια ο κ. Τζω’ιδης, ότι τόσα χρόνια δεν υπήρχε εξελεγκτική επιτροπή και ουδέποτε δε διενεργήθηκε  τέτοιος έλεγχος ? Πότε ,και απο ποιά χρονιά είναι ο κ. Τζωίδης μέλος αυτής της εξελεγκτικής επιτροπής? και γιατί διενήργησε μόνο πέρσυ τέτοιου είδους έλεγχο και συνέταξε τέτοια διεξοδική και λεπτομερής έκθεση? Η προηγούμενη χρήση ήταν καλώς γενόμενη?

 Η Γενική Συνέλευση ψηφίζει κατά τα αναγραφόμενα στην έκθεση . Άν υπήρχαν επισημάνσεις ,ελλείψεις ή οτιδήποτε άλλο ποιός οφείλει να επιβλέψει την τακτοποίησή τους?

Κατά το άρθρο 34 τουν.2725 που ορίζει τις αρμοδιότητες της εξελεγκτικής επιτροπής παρ3.

Η εξελεγκτική επιτροπή ελέγχει τις πράξεις του διοικητικού συμβουλίου και την τήρηση των διατάξεων του νόμου, του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Έχει το δικαίωμα και το καθήκον να λαμβάνει γνώση οποιοδήποτε βιβλίου,εγγράφου ή στοιχείων του αθλητικού σωματείου, να διενεργεί λογιστικό και διαχειριστικό έλεγχο και να παρακολουθεί την πορεία των υποθέσεων του αθλητικού σωματείου.

 Για τη διενέργεια λογιστικού και διαχειριστικού ελέγχου μπορεί να διορίσει έως και τρείς ειδικούς συμβούλους ή εμπειρογνώμονες.

Αν διαπιστωθούν παραβάσεις του νόμου ,του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ή παρατυπίες ως προς τη διαχείριση ,υποδεικνύει στο διοικητικό συμβούλιο την επανόρθωσή τους και συγκαλεί τη Γενική Συνέλευση όταν θεωρεί ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα του αθλητικού σωματείου.

Την προηγούμενη διαχειριστική χρήση ήταν όλα ορθά ? πότε προέκυψαν όλα αυτά? Και με ποιανού ευθύνη προταθήκαμε προς έγκριση από τη Γενική Συνέλευση να συμμετάσχουμε στη διοίκηση του ΤΑΑ αφού δεν είχαμε τις ικανότητες να το διαχειριστούμε? Και αφού ορθώς υπήρχαν τόσες επισημάνσεις εμείς γιατί ουδέποτε δεν καλεστήκαμε στην τάξη και προς συμμόρφωση των επισημάνσεων ? Γιατί δεν ενημερώθηκε η Γενική Συνέλευση ?

Να δούμε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και επι της ουσίας πλέον να δούμε τι γράφει και γιατί ψηφίστηκε και σε ποιόν αντιστοιχούν τα εύσημα

Ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση   Λουπασάκη Χρύσα , Πρώην Μέλος διοίκησης ΤΑΑ