Διευκρινιστική επιστολή από μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Εθνικού με αφορμή δημοσίευμα του ThrakiSportS

Με αφορμή δημοσίευμα του ThrakiSportS για την επικείμενη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σχετικά με τον απολογισμό του ΤΑΑ και την ανάδειξη νέας διοικούσας επιτροπής του, η ιστοσελίδα μας έλαβε και με χαρά δημοσιεύει επιστολή από τον κ. Σταύρο Τζωίδη, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Εθνικού.

Με αυτήν διευκρινίζεται ότι κατά την περσινή έκθεση υπήρχε για πρώτη φορά στην ιστορία του βόλεϊ του Εθνικού “έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής με πληθώρα παρατηρήσεων, όσον αφορά παρατυπίες και ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διαχειριστική περίοδο”, αλλά “η γενική συνέλευση  παρόλα αυτά, ενέκρινε παμψηφεί τον απολογισμό!!!”. Τονίζεται επίσης ότι η εξελεγκτική επιτροπή απλά ελέγχει, αλλά την ευθύνη για απαλλαγή ή όχι έχει το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Αγαπητοί κύριοι του thrakisports,
με αφορμή δημοσιευμά σας την 31 Μαιου 2015 με θέμα << Το άλλο Σαββατοκύριακο οι εκλογές στο ΤΑΑ Εθνικός μέσα σε βαρύ κλίμα>> θα ήθελα να σας επισημάνω κάποιες παρατηρήσεις όσον αφορά, τις αντιφατικές αλλά και διαστρεβλωμένες θέσεις που εκφράζετε στην παρακάτω παράγραφο. Συγκεκριμένα υποστηρίζετε ότι, <<Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, που πέρυσι απάλλαξε την προηγούμενη διοίκηση και μετά άρχισαν να σκάνε το ένα χρωστούμενο πίσω από το άλλο! Επίσης, αναφορικά με τις ευθύνες του απερχόμενου προεδρείου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει απαλλαγή των μελών του από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης>>
 1. Η εξελεγκτική επιτροπή εκ του καταστατικού της ρόλου, δεν απαλλάσσει, συντάσσει μια έκθεση ελέγχου, αναγιγνώσκεται στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης, η οποία στη συνέχεια έχει το δικαίωμα να εγκρίνει η όχι τον απολογισμό και κατά συνέπεια να απαλλάξει τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΑΑ, όπως πολύ σωστά επισημαίνετε στη δεύτερη πρόταση.
 2. Θα γνωρίζετε ασφαλώς από το έγκυρο ρεπορτάζ που διεξάγετε, ότι κατά την περσινή έκθεση υπήρχε για πρώτη φορά στην ιστορία του βόλλευ, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής με πληθώρα παρατηρήσεων, όσον αφορά παρατυπίες και ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διαχειριστική περίοδο. Η γενική συνέλευση  παρόλα αυτά, ενέκρινε παμψηφεί τον απολογισμό!!!.
3. Έργο της εξελεγκτικής επιτροπής, σύμφωνα και με το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των ΤΑΑ, δεν είναι η διακρίβωση των οφειλών. Αυτό έγκειται στις αρμοδιότητες της διοικούσας επιτροπής του ΤΑΑ, όπου ευθύνεται για όλες τις γενόμενες πράξεις που μπορούν να αποφέρουν έσοδα, η να δημιουργήσουν χρέη!!!.
4. Η διάδοση φημών και η δημιουργία αρνητικού κλίματος, δεν βοηθούν τα σωματεία που αγωνίζονται να γυρίσουν σελίδα, να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον και  να χτίσουν σε νέες στέρεες βάσεις. Χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου και να πολεμήσουμε ότι μολύνει και σαπίζει το κάθε κύτταρο του αθλητισμού.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
 Σταύρος Τζωίδης-
Στρκος.ε.α- οικονομολόγος
Μέλος εξελεγκτικής επιτροπής του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ