Μουδιασμένη υποδοχή στην Αλεξανδρούπολη της δήλωσης συμμετοχής του Εθνικού στο Challenge Cup

Μουδιασμένα υποδέχθηκαν στην Αλεξανδρούπολη την απόφαση της διοίκησης του Εθνικού να δηλώσει συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι και έχουν συσσωρευθεί πολλά προβλήματα στον σύλλογο.

Αν και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης υπήρξε σχετικός ενθουσιασμός, στην ίδια την Αλεξανδρούπολη υπήρξε σκεπτικισμός για την κίνηση αυτή. Όπως μάλιστα όλα δείχνουν, ο προβληματισμός αυτός δεν αφορά μόνο τους παίκτες της ομάδας, που εξακολουθούν να αγνοούν το χρώμα του χρήματος και έκαναν απεργία τον τελευταίο μήνα με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της σαν χάρτινος πύργος, αλλά και στελέχη της διοίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα εικοσιτετράωρο μετά την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ ότι ο Εθνικός δήλωσε συμμετοχή στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας την θέση του Παναθηναϊκού και της Κηφισιάς που αρνήθηκαν για οικονομικούς λόγους προτάσσοντας την εξυγίανση των ομάδων τους, ΔΕΝ έχει υπάρχει καμία σχετική ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του ΜΓΣ Εθνικός, παρόλο που αυτή ανανεώθηκε με πρόσφατες “ειδήσεις”. Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση ούτε από την επίσημη σελίδα του ΤΑΑ Εθνικός στο facebook, όπου παραδοσιακά αναρτώνται όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν την ομάδα.

Οι κινήσεις του επίσημου Εθνικού είναι λες και δεν έχει συμβεί τίποτα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη κάθε άλλο παρά κάτι το φυσιολογικό είναι, καθώς η ομάδα της Αλεξανδρούπολης δεν είχε κερδίσει αγωνιστικά την έξοδο στην Ευρώπη αλλά κλήθηκε να καλύψει κενό που δημιουργήθηκε από προηγηθείσες αρνήσεις. Επισήμως από τον Εθνικό, είτε σε επίπεδο ΤΑΑ είτε σε επίπεδο Ερασιτέχνη, τηρείται… άκρα του τάφου σιωπή για το ζήτημα και δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη (έστω και τυπική) ενημέρωση.

Δηκτική ήταν όμως και η αντίδραση στην είδηση της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης, που αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης με την μάλλον ειρωνική φράση “Λεφτά υπάρχουν”. Μια φράση που ως γνωστόν έχει ταυτιστεί με τα λόγια πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ωστόσο τελικά λεφτά δεν βρήκε και δεν μπόρεσε να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, με αποτέλεσμα την κομματική και προσωπική κατρακύλα. Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη έχει αποδεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στο νέο ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός και προφανώς με αυτό το σχόλιο δείχνει ότι υπάρχει διαφωνία με την απόφαση της νυν διοίκησης.

Με πολλά ερωτηματικά για την απόφαση για ευρωπαϊκή έξοδο εμφανίστηκε και ο Δανιήλ Ψύλλας σε άρθρο του στο thrakisport, με τίτλο “καλή η Ευρώπη, αλλά…”. Εκεί αναφέρει ότι επρόκειτο για “μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά με αστερίσκο”. Και όπως εξηγεί, “από τη μία, είναι εξαιρετικό για το πρεστίζ της ομάδας να εμφανιστεί και πάλι φέτος στα ευρωπαϊκά σαλόνια”, αλλά “από την άλλη όμως, έσοδα δεν υπάρχουν από τη διοργάνωση, παρά μόνο τα εισιτήρια. Και τα έξοδα είναι δυσβάχτα για το πολύπαθο και… στεγνό από χρήματα ταμείο της ομάδας”. Το άρθρο καταλήγει με την ελπίδα “να τα καταφέρει ο Εθνικός να τα φέρει βόλτα γιατί η θαρραλέα απόφαση που πήραν οι διοικούντες μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ…”.