Νυχτερινή έκπληξη! Δήλωσε (ξανά) συμμετοχή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Ευρώπη!!!

Μια μεγάλη έκπληξη, με βάση τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί, περιελάμβανε η ανακοίνωση επισήμως από την ΕΟΠΕ των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αν και δεν εξασφάλισε αγωνιστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο, δήλωσε συμμετοχή στο Challenge Cup μετά την άρνηση του Παναθηναϊκού και της Κηφισιάς να παίξουν στην Ευρώπη για οικονομικούς λόγους.

Παραμένει άγνωστο με ποιον τρόπο ελήφθη η απόφαση, την στιγμή που επίκειται αλλαγή διοίκησης στο ΤΑΑ και πρωτίστως, την στιγμή που οι παίκτες της ομάδας εξακολουθούν να δηλώνουν απλήρωτοι και να διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα τους.

Υπενθυμίζεται ότι συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σημαίνει και κατάθεση σχετικής εγγυητικής επιταγής προς την CEV, η οποία φυσικά δεν αφορά τα 25.000 ευρώ που απαιτούνται για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά σε λιγότερο από το ένα δέκατο του ποσού.

Η ουσία είναι ότι η ομάδα του Εθνικού για τρίτη σερί χρονιά θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, έστω και αν θα πρόκειται και αυτή τη φορά για την τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του θα συμμετάσχει στο Champions League, ενώ ο Ολυμπιακός κι ο Φοίνικα Σύρου στο CEV Cup.

“Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα αγωνιστεί στο Challenge Cup μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού και του ΑΟ Κηφισιάς να μην δηλώσουν συμμετοχή”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, μέσα από την οποία γνωστοποιήθηκε η είδηση. Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής έληξε τα μεσάνυχτα ώρα Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή μία τη νύχτα ώρα Ελλάδος.

Από τον Εθνικό επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει ακόμα, αλλά είναι προφανές ότι υπήρξε κινητοποίηση μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS το μεσημέρι της Τρίτης για την δυνατότητα που υπήρχε στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης να (ξανα)βγει στην Ευρώπη, έστω και από το παράθυρο.