Επιλέχθηκε από την FIFA για το Μουντιάλ του Καναδά η Χρύσα Κουρομπίλια!

Η FIFA ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στην μεγάλη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου γυναικείου ποδοσφαίρου το καλοκαίρι στον Καναδά, με δύο Ελληνίδες να βρίσκονται ανάμεσά τους: την Θάλεια Μήτση και την “δική μας” Χρύσα Κουρομπίλια.

Η διεθνής διαιτητής Ευθαλία Μήτση είχε συμμετάσχει και στο προηγούμενο Μουντιάλ του 2011, ενώ διαιτήτευσε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και για την καρδιτσιώτισσα βοηθό Χρυσούλα Κουρομπίλια, γνωστή από τις παρουσίες της σε ματς της Σούπερ Λιγκ, αλλα και από το ξεκίνημα της από τα γήπεδα της Ροδόπης, σαν παίχτρια αρχικά της Ροδόπης ’87, αλλα και στο ξεκίνημα της σαν επόπτης στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης.

Προκαλεί πάντως ιδιαίτερη εντύπωση το ότι η Μήτση, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια διευθύνει ματς σε μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού, συνεχίζει να αγνοείται επιδεικτικά από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, αφού στην Ελλάδα έχει καθηλωθεί στη Β’ Εθνική από το 2008. Πιθανότατα, η καταγγελία  για ρατσιστική συμπεριφορά  που είχε κάνει παλιότερα στη FIFA για την Ελληνική Ομοσπονδία, να έχει παίξει το ρόλο της.

Η ΕΠΟ εξέδωσε πάντως και σχετική ανακοίνωση, η οποία ωστόσο δεν επικεντρώνεται στο μεγάλο γεγονός του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά στα σεμινάρια που προηγούνται!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Στη Ζυρίχη θα μεταβούν στις 20 Απριλίου 2015 η διεθνής διαιτητής Ευθαλία Μήτση και η διεθνής βοηθός Χρυσούλα Κουρομπύλια προκειμένου να λάβουν μέρος στο ειδικό σεμινάριο προετοιμασίας που διοργανώνει η Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2015. Αμφότερες έχουν επιλεγεί στην τελική λίστα της FIFA και θα συμ (6/6-7/5) μετάσχουν στην τελική φάση του FIFA WWC Canada 2015.

Επίσης η ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε από FIFA και UEFA για τους παρακάτω ορισμούς Ελλήνων διαιτητών σε διεθνείς διοργανώσεις:

-Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών κάτω των 19 (15-27 Ιουλίου 2015, Ισραήλ) επιλέχθηκε η Ελένη Λαμπαδαρίου.

-Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων (17-30/6/2015, Τσεχία) η ελληνική πεντάδα που ορίστηκε να διευθύνει αγώνες είναι: Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης-Πολυχρόνης Κωσταράς, Επιπρόσθετοι: Μιχάλης Κουκουλάκης-Σταύρος Τριτσώνης.

-Τέλος, στο τελικό τουρνουά του Regions Cup (26/6-4/7, Ιρλανδία) επιλέχθηκε ο βοηθός διαιτητής Αλέξανδρος Γρεβένης.