262 ανακοινώσεις και σύνεδροι από 13 χώρες στο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Λίγες ώρες απέμειναν για την στιγμή που σύνεδροι από όλο τον κόσμο θα βρεθούν για τρεις μέρες στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για το 23ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2015).

Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στο στόχο που έβαλε πριν από 22 χρόνια και διοργανώνει το συνέδριο, στο οποίο φέτος θα παρουσιαστούν 141 προφορικές και 121 αναρτημένες ανακοινώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Ακόμη θα πραγματοποιηθούν εννέα σεμινάρια και έντεκα στρογγυλές τράπεζες με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές. Στις εργασίες του συνεδρίου θα παραβρεθούν σύνεδροι όχι μόνο από Ελλάδα και Κύπρο αλλά και από 11 ακόμα χώρες: Ισπανία, Σερβία, Βουλγαρία, Η.Π.Α., Τουρκία, Φιλανδία, Ιράν, Λιβύη, Ην. Βασίλειο, Αυστραλία και Καζακστάν.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, στην επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο MD, PhD, με θέμα: “Η Ανθρώπινη Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες κατά τη Διάρκεια Αθλητικών και Επιστημονικών Υπερεγχειρημάτων», ο οποίος θα τιμηθεί από το Συνέδριο με το «Βραβείο Ν. Σαμαρά».

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Συνεδρίου.