ΕΠΣ Έβρου: Το Σάββατο στο Σουφλί το μπαράζ παραμονής Μεταξάδων – Άβαντα

Μπορεί το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου να τελείωσε, ωστόσο δυο ομάδες συνεχίζουν την προετοιμάσία τους για τον “τελικό” της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.  Πρόκειται για την Αναγέννηση Μεταξάδων και τον Ατρόμητο Άβαντα.

Το μπαράζ παραμονής Αναγέννηση Μεταξάδων – Ατρόμητος Άβαντα θα διεξαχθεί στο ουδέτερο γήπεδο “Δημήτρης Μπακιρτζής” στο Σουφλί το Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα, με έπαθλο όχι κανένα κύπελλο αλλά την παραμονή στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου η οποία όμως θα προκύψει και από κάποιες προϋποθέσεις.

Τα τρία σενάρια έχουν να κάνουν με την παραμονή των ομάδων του νομού στην Γ’ Εθνική (είναι κοντά σε αυτήν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενώ σώθηκε ο Έβρος Σουφλίου), αλλά και το εάν η Α.Ε. Διδυμοτείχου θα καταφέρει να ανέβει στα μπαράζ ανόδου όπως έκανε από τον Έβρο πέρυσι ο Εθνικός. Αναλυτικά:

α) Σε περίπτωση που η Α.Ε. Διδυμοτείχου δεν καταφέρει να ανεβεί κατηγορία και υποβιβασθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης τότε υποβιβάζονται στην Β΄κατηγορία και η Αναγέννηση Μεταξάδων αλλά και ο Ατρόμητος Άβαντα.

β) Σε περίπτωση που η Α.Ε. Διδυμοτείχου ανεβεί κατηγορία και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παραμείνει στη Γ’ Εθνική, θα έχουμε το ιδανικό σενάριο, αφού θα παραμείνουν και οι δύο ομάδες στην Α΄κατηγορία.

γ) Τέλος εάν σωθεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε συνδυασμό με την μη άνοδο της Α.Ε. Διδυμοτείχου (ή αν ανέβει η ΑΕ Διδυμοτείχου αλλά υποβιβαστεί ο Εθνικός) τότε μόνο ο νικητής του αγώνα Αναγέννηση Μεταξάδων – Ατρόμητος Άβαντα θα παραμείνει στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου.

Διαιτητής του σημαντικού αυτού αγώνα θα είναι ο Βασιλόπουλος με επόπτες τους Καραϊσκο και Παλαιοπάνη.