Το αγαπημένο… ζεϊμπέκικο του Βασίλη Στοάκη

Στην γεννέτειρά του, το Διδυμότειχο, βρίσκεται για λίγες μέρες ο Βασίλης Στοάκης ώστε να περάσει λίγες μέρες με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Πριν αναχωρήσει πάντως από την Κομοτηνή, φρόντισε να ρίξει μια… ζεϊμπεκιά. Όχι στο “Ηχοδρόμιο”. Αυτό έχει ξαναγίνει. Αλλά στο… γήπεδο.

Είναι κοινό μυστικό για τους φίλους του ότι  του αρέσουν πολύ τα άσματα του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη “Ρόζα”. Δεν θα μπορούσε λοιπόν το περασμένο Σαββατόβραδο, στην περίφημη φιέστα της ΑΕ Κομοτηνής, να μην ρίξει μια στροφή στο γήπεδο έχοντας στο πάτωμα-παρκέ αντί για ένα ποτήρι κρασί για να ξεδιψά την… κούπα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, όπως και ο ίδιος έγραψε, κατάφερε στην δεύτερη μόλις σεζόν του σε αυτή τη νέα καριέρα του προπονητή να αναδείξει την ΑΕ Κομοτηνής πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και να την ανεβάσει στην Γ’ Εθνική. Οπότε δικαιούνταν απόλυτα να δώσει τον δικό του χορό.

Πιο πριν μάλιστα, είχε μπει “με το έτσι θέλω” από τους παίκτες του και στο γήπεδο ως… αθλητής και κατάφερε να σκοράρει μάλιστα στον αγώνα φιέστα με τους παλαιμάχους των κιτρινόμαυτων. Η χρονιά σίγουρα του ανήκει. Έγραψε ιστορία, επιτυγχάνοντας ένα μεγάλο όνειρο προσωπικό αλλά και μιας ομάδας ανθρώπων που τον πίστεψε. Ή όπως λέει και το άσμα, “η ανάγκη έγινε ιστορία“…