Ασημένια η Παπαϊωάννου! Δυο προκρίσεις στα τελικά των Πανελλήνιων Σχολικών αγώνων!!!

Ιδανικά ξεκίνησε για τους Θρακιώτες αθλητές το 58ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σχολικού Αθλητισμού μαθητών- μαθητριών Λυκείων που διεξάγεται στην Πάτρα. Με το πρωινό πρόγραμμα να ολοκληρώνεται με ένα μετάλλιο και δύο προκρίσεις στον τελικό των 110μέτρων μετ εμποδίων.

Πιο συγκεκριμένα η Ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια της Σφαιροβολίας Ευαγγελία Παπαϊωάννου(την βλέπετε στην φωτογραφία στην μέση) κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο ρίχνοντας την σφαίρα στα 13,63. Η αθλήτρια του Διομήδη Βιστωνίδας που αγωνίζεται στους αγώνες εκπροσωπώντας το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης μετείχε στους αγώνες με την δεύτερη καλύτερη επίδοση, καταφέρνοντας να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να πάρει την δεύτερη θέση πίσω από την μαθήτρια του ΓΕΛ Νέας Καλλικράτειας Εριζαμπέλα Τζένγκο που έριξε στα 16,31. Τρίτη κατετάγη η μαθήτρια από την Κύπρο Γαβριέλα Φελλά με ρίψη στα 12,61.

Θρακιώτικο ενδιαφέρον είχαμε και στις ημιτελικές κούρσες των 110μέτρων μετ εμποδίων οπού μετείχαν ο Ξανθιώτης πρωταθλητής Πέτρος Καραβέτης και ο Αλεξανδρουπολίτης Γιώργος Σιταρίδης. Ο Καραβέτης του ΓΕΛ Αβδήρων πήρε την πρόκριση με τον καλύτερο χρόνο της ημιτελικής κούρσας με χρόνο 14,16 αυξάνοντας τις προσδοκίες για ακόμη ένα μετάλλιο για την Θράκη και την Ξάνθη, με τον αθλητή του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης που πήγε στους αγώνες με την δεύτερη καλύτερη επίδοση να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Σιταρίδης του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης κατάφερε να περάσει στον απογευματινό τελικό με χρόνο 14,77 έχοντας την πέμπτη επίδοση, σε μια κούρσα οπού αγωνίζονται οι κορυφαίοι δρομείς της ηλικίας τους.

Ο τελικός των 110μέτρων μετ εμποδίων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και θα έχετε άμεση ενημέρωση από το ThrakiSportS, ενώ να σημειώσουμε πως πέρα από τους δύο δρομείς Θρακιώτικο ενδιαφέρον έχουμε και στον Ακοντισμό, καθώς στον απογευματινό τελικό θα μετέχει ο μαθητής του ΓΕΛ Διδυμοτείχου Αργύρης Τσιαντής.