Γ’ Eθνική: Τα σενάρια για κορυφή, παραμονή, Έβρο Σουφλίου και Εθνικό δυο στροφές πριν το τέλος

Δυο αγωνιστικές έμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η παραμονή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, σε αντίθεση με το Σουφλί που σώθηκε και μαθηματικά (με την άνευ αγώνα νίκη του με τη Καστοριά την προσεχή Κυριακή).

Συνεχίζεται όμως και το θρίλερ στην κορυφή, με την ομάδα ή τις ομάδες (φημολογείται ότι η δεύτερη θέση θα οδηγήσει σε μπαράζ ανόδου, αλλά διαψεύδεται κατηγορηματικά από την ΕΠΟ) που θα ανεβουν στη Football League.

Από τις δεξαέξι ομάδες του πρωταθλήματος ή ορθότερα δεκαπέντε μετά την αποχώρηση της Καστοριάς, δέκα (Δόξα Δράμας, Καμπανιακός, Αγιονέρι, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Θύελλα Φιλώτα, Έβρος Σουφλίου, Αρναία, Γιαννιτσά, Ελευθερούπολη, Καστοριά) από αυτές φαίνεται να μην έχουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, γεγονός που πιθανότατα θα επηρεάσει και τη βαθμολογική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

Στη μάχη της ουράς θα δοθεί μάχη για τη αποφυγή της μιας θέσης ανάμεσα στους Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και Άρη Ακροποτάμου που η διαφορά ανάμεσά τους είναι στους τέσσερις βαθμούς δυο αγώνες πριν το τέλος. Ο Έβρος Σουφλίου με 34 βαθμους ή ουσιαστικά με 37 αφού θα πάρει ανευ αγώνα το τρίποντο με τη Καστοριά και θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Γ’ εθνική.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 34 βαθμούς έχει πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών από Ακροποταμο συν την ισοβαθμία στη μάχη της σωτηρίας (με 4-0 κέρδισε ο Εθνικός στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έχασε 1-0 στον Ακροπόταμο) και χρειάζεται ένα τρίποντο στην Ελευθερούπολη ή στην Αλεξανδρούπολη με τον Καμπανιακό ή στην χειρότερη δυο ισοπαλίες για να εξασφαλίσει την παραμονή.

Φαβορί για τον υποβιβασμό είναι ο Άρης Ακροποτάμου που αν και έχει εύκολο πρόγραμμα, δεν μπορεί μαθηματικώς να φτάσει τους 37 βαθμούς, κάτι που μπορούν να κάνουν ο Εθνικός και το Κοκκινόχωμα με μια νίκη στους δυο αγώνες που απομένουν.

 

Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για την παραμονή (μία ομάδα από όλες αυτές θα υποβιβαστεί):

Έβρος Σουφλίου (34+3 βαθμοί): Καστοριά (εκτός, 3-0 α.α.), Αγιονέρι (εντός)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (34 βαθμοί): Ελευθερούπολη (εκτός), Καμπανιακός (εντός)

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (34 βαθμοί): Δόξα Δράμας (εκτός), Γιαννιτσά (εντός)

Άρης Ακροποτάμου (30 βαθμοί): Γιαννιτσά (εντός), Αρναία (εκτός)
Το πρόγραμμα των τριών ομάδων που μάχονται για την άνοδο

Πανσερραϊκός (68 βαθμοί): Αγιονέρι (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός)

Άρης Θεσσαλονίκης (67 βαθμοί): Καβάλα (εντός), Ελευθερούπολη (εκτός)

ΑΟ Καβάλας (64+3 βαθμοί): Αρης Θεσσαλονίκης (εκτός), Καστοριά (εντός, 3-0 α.α.)