Δικαστική «καμπάνα» φυλάκισης στον Μπιλ Πάπας για τους απλήρωτους υπαλλήλους της ΠΑΕ Ξάνθη

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επιβλήθηκε την Παρασκευή στον πρώην ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ Ξάνθη Μπιλ Πάπας επειδή είχε αφήσει για πολλούς μήνες απλήρωτους τους υπαλλήλους της ΠΑΕ.

Το πρωί εκδικάζονταν συνολικά τρεις υποθέσεις στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης με κατηγορούμενο τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, όλες σε σχεση με τα χρέη που δημιουργήθηκαν στην ΠΑΕ Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, ο Μπιλ Πάπας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε κάποιος νομικός εκπρόσωπός του, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να δικαστεί ερήμην χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αντιθέτως, εμφανίστηκε συνεργάτης δικηγόρου που εκπροσωπούσε ορισμένους από τους εργαζόμενους κατηγόρους, ζητώντας όμως προς έκπληξη αρκετών αναβολή.

Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό για δύο από τις τρεις υποθέσεις (ορίστηκαν για τον Νοέμβριο), αλλά για μία η εκδίκαση προχώρησε κανονικά αφού εισαγγελέας και έδρα άκουσαν τις διαμαρτυρίες ορισμένων μαρτύρων που είχαν κληθεί στο δικαστήριο, βρίσκονταν στην αίθουσα και ήταν εργαζόμενοι στην ΠΑΕ, οι οποίο δεν συναινούσαν σε αναβολή.

Ετσι λοιπόν η δίκη διεξήχθη κανονικά. Σε αυτήν παραβρέθηκαν και κλήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες ορισμένοι πρώην υπάλληλοι της ΠΑΕ Ξάνθη που έμειναν απλήρωτοι αλλά και εκπρόσωπος της Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης, που ουσιαστικά με την κατάθεσή της επιβεβαίωσε τα κρίσιμα στοιχεία του κατηγορητηρίου.

Με συνοπτικές διαδικασίες και αφού ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Μπιλ Πάπας, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο, το ThrakiSportS πληροφορείται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τελικά καταδίκασε τον πρώην ιδιοκτήτη της θρακιώτικης ΠΑΕ σε πονή φυλάκισης 9 μηνών.

Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, που λέγεται ότι βρισκόταν μέσω εκπροσώπων σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για διακανονισμούς με ορισμένους πρώην εργαζομένους της ΠΑΕ Ξάνθη, έχει προφανώς το δικαίωμα για έφεση που εφόσον κατατεθεί, θα εκδικαστεί στα δικαστήρια της Κομοτηνής.

Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, όπως προαναφέρθηκε, ο Μπιλ Πάπας θα έχει άλλες τουλάχιστον δύο δίκες να αντιμετωπίσει στο Πλημμελειοδικείο Ξάνθης τον Νοέμβριο, στις οποίες θα έχει να αντιταχθεί και στο επιπρόσθετο ζήτημα της ύπαρξης δεδικασμένου από την απόφαση αυτης της Παρασκευής.