Γ’ εθνική: Το πρόγραμμα Σουφλίου, Εθνικού και των άλλων μονομάχων για παραμονή αλλά και… κορυφή

Τεσσερις αγωνες έμειναν για το τέλος του πρωταθλήματος και τίποτα δε φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει όσο αφορά την παραμονή που ενδιαφέρει τις ομάδες του Έβρου, το Σουφλί και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά και την ομάδα ή τις ομάδες (ενδέχεται η δεύτερη θέση να οδηγήσει σε μπαράζ ανόδου) που θα ανεβουν στη Football League.


Από τις δεξαέξι ομάδες του πρωταθλήματος ή ορθότερα δεκαπέντε μετά την αποχώρηση της Καστοριάς, επτά (Δόξα Δράμας, Καμπανιακός, Αγιονέρι, Αρναία, Γιαννιτσά, Ελευθερούπολη, Καστοριά) από αυτές φαίνεται να μην έχουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, γεγονός που πιθανότατα θα επηρεάσει και τη βαθμολογική κατάσταση των ενδιαφερομένων.

Στη μάχη της ουράς θα δοθεί μάχη για τη αποφυγή της μιας θέσης ανάμεσα στους Έβρο Σουφλίου, Ηρακλή Αμπελοκήπων, Θύελλα Φιλώτα, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος και Άρη Ακροποτάμου που η διαφορά ανάμεσά τους είναι στους έξι βαθμούς με μέγιστο τους 12 που μπορούν να αποσπάσουν σε τέσσερις αγώνες.

Ο Έβρος Σουφλίου με 34 βαθμους ή ουσιαστικά με 37 αφού θα πάρει ανευ αγώνα το τρίποντο με τη Καστοριά, δύσκολα θα έχει πρόβλημα για την παραμονή του, ενώ είναι ο ρυθμιστής της κορυφής μιας και αγωνίζεται με Άρη στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα στο Σουφλί (Πανσερραϊκος και Αρης θα ελπιζουν σε στραβοπάτημα των “αργοναυτών”) στις επόμενες δυο αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 33 βαθμούς έχει πλεονέκτημα πέντε βαθμών από Ακροποταμο και Κοκκινόχωμα στη μάχη της σωτηρίας, ωστόσο δεν θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ιδίως αν δεν κερδίσει το παιχνίδι “τελικό” με τη Θύελλα Φιλώτα πριν το σημαντικό παιχνίδι με τον Άρη στο “Φ. Κοσμάς”.

Το πρόγραμμα των ομάδων που μάχονται για την παραμονή (μία ομάδα από όλες αυτές θα υποβιβαστεί):

Έβρος Σουφλίου (34+3 βαθμοί): Αρης (εκτός), Καβάλα (εντός), Καστοριά (εκτός, 3-0 α.α.), Αγιονέρι (εντός)

Ηρακλής Αμπελοκήπων (34 βαθμοί): Δόξα Δράμας (εντός), Γιαννιτσα (εκτός), Αρναία (εντός), Φιλώτας (εκτός)

Θύελλα Φιλώτα (33 βαθμοί): Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), Ελευθερούπολη (εντός), καμπανιακός (εκτός), Ηρακλής Αμπελοκήπων (εντός)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (33 βαθμοί): Θύελλα Φιλώτα (εντός), Αρης (εντός), Ελευθερούπολη (εκτός), Καμπανιακός (εντός)

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (28+3 βαθμοί): Καστοριά (εκτός, 3-0 α.α.), Αγιονέρι (εντός), Δόξα Δράμας (εκτός), Γιαννιτσά (εντός)

Άρης Ακροποτάμου (28 βαθμοί): Αγιονέρι (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός), Γιαννιτσά (εντός), Αρναία (εκτός)

Το πρόγραμμα των τριών ομάδων που μάχονται για την άνοδο

Πανσερραϊκός (62+3 βαθμοί): Καβάλα (εκτός), Καστοριά (εντός, 3-0 α.α.), Αγιονέρι (εκτός), Δόξα Δράμας (εντός)

ΑΟ Καβάλας (61+3 βαθμοί): Σερρες (εντός), Έβρος Σουφλίου (εκτός), Αρης Θεσσαλονίκης (εκτός), Καστοριά (εντός, 3-0 α.α.)

Άρης Θεσσαλονίκης (61 βαθμοί): Έβρος Σουφλίου (εντός), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (εκτός), Καβάλα (εντός), Ελευθερούπολη (εκτός)