Ήττα της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Ορεστιάδας σε διεθνές φιλικό στην Αδριανούπολη

Την ήττα με 3-1 σετ γνώρισε η ομάδα γυναικών του ΑΟ Ορεστιάδας σε διεθνές φιλικό παιχνίδι που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στην γειτονική Αδριανούπολη με αντίπαλο την Edirne Carsi Spor.

Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν εμπειρίες οι  νεότερες αθλήτριες του θρακιώτικου συλλόγου αλλά και η αρχή για σύσφιξη σχέσεων και δυνατότητα για περισσότερους φιλικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα (ακαδημίες, παγκορασίδες, κορασίδες και γυναίκες).
Η ομάδα της Ορεστιάδας ξεκίνησε καλά και με το σέρβις χάλασε την υποδοχή της Edirne Carsi Spor, ενώ  σε συνδυασμό με τις πολλές άμυνες κέρδισε το πρώτο σετ με 25-20. Ωστόσο στο δεύτερο η Edirne Carsi βελτίωσε την υποδοχή της και ανέβηκε στο μπλοκ με αποτέλεσμα να το κερδίσει με 25-19 και να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.
Το τρίτο σετ η Ορεστιάδα το έχασε εύκολα με 25-12. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ η Ορεστιάδα ανέβασε ρυθμό και προσπάθησε να ισοφαρίσει το παιχνίδι αλλά τελικά έχασε και αυτόμε 25-23 και τον αγώνα με 3-1 σετ.
Όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του ΑΟΟ, η υποδοχή των παραγόντων της Edirne Carsi Spor ήταν θερμή όπως επίσης και των φιλάθλων που παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του πανεπιστημίου της Αδριανούπολης,  όπου έδωσαν το παρόν και Έλληνες φίλαθλοι που ήρθαν από την Ορεστιάδα.
Στον αγώνα εκτός των άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αδριανούπολης μαζί με τους αντιδημάρχους του, ο υποπρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη και επιχειρηματίες της Αδριανούπολης. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο δήμαρχος Αδριανούπολης δώρισε έναν πίνακα στον Α.Ο.Ορεστιάδας και η Ελληνική ομάδα δώρισε αναμνηστικά της ομάδας του Α.Ο.Ορεστιάδας και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του Έβρου που είχε χορηγήσει το Επιμελητήριο.
Μετά τον αγώνα η διοίκηση της Edirne Carsi Spor και ο πρόεδρος της Ισμαήλ Μπιγλί παράθεσε δείπνο στην ομάδα της Ορεστιάδας, όπου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αδριανούπολης με τους αντιδημάρχους και μέλη της διοίκησης της τουρκικής ομάδας.
Την Ελληνική ομάδα συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος Γιάννης Καρράς μαζί με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Γιώργο Τσολακίδη  και το μέλος της διοίκησης και δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σταίκο, ο οποίος με την τελευταία του ιδιότητα εκπροσώπησε και τον Δήμο Ορεστιάδας.
Τις επόμενες ημέρες ο ΑΟ Ορεστιάδας θα ανακοινώσει πότε θα φιλοξενήσει την Edirne Casci Spor σε αντίστοιχο φιλικό αγώνα που θα γίνει στην Ορεστιάδα και για τον οποίο υπάρχει πρόθεση να συνοδευθεί και από άλλες εκδηλώσεις.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην αποστολή πήραν μέρος και αγωνίστηκαν για την ομάδα του Γιώργου Πασσαλίδη οι Ειρήνη Καρδαμανίδου, Ζωή Φιλιππίδου, Μαρία Πασσαλίδου, Θάλεια Κωνσταντάρα, Ευαγγελία Γκιρκένη, Ξανθίππη Δεβετζή, Γεωργία Σούκου, Μαρία Ουζουνίδου, Αγγελική Σαρδάνη, Μαριλένα Δομπάζη, Χριστίνα Φράγκου, Φωτεινή Μπουντακίδου και Χριστίνα Τσιακιρίδου.