Α2 Γυναικών: Φινάλε με ήττα στο πρωτάθλημα για την Ασπίδας Ξάνθης

Με ήττα αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα της Α’2 Γυναικών η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, γνωρίζοντας την ήττα με 66-75 στην παράταση από τις Σέρρες στο κλειστό του Ευμοίρου.

Οι παίκτριες του Νεδίμ Καρά Αχμέτ μπήκαν με στόχο να κλείσουν με νίκη την χρονιά, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να έχουν έστω και μικρή διαφορά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ξανθιώτικη ομάδα ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με την ομάδα της Ξάνθης να χάνει μοναδική ευκαιρία να κλείσει με νίκη τη σαιζόν με την μπάλα στο σουτ της Σταυρούλας Καραλίδου να «μπαίνει και να βγαίνει» με το 60-60 να είναι το σκορ του αγώνα με το άκουσμα της κόρνας . Στην παράταση η ομάδα των Σερρών έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη ευστοχία φτάνοντας στο τέλος στη νίκη παίρνοντας και διαφορά 9πόντων.

Με το τέλος του αγώνα οι παίκτριες της Ξανθιώτικης ομάδας δέχτηκαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που βρέθηκε στο κλειστό «Χριστίνα Χριστοδούλου», με το νεανικό σχήμα της Ασπίδας να ετοιμάζεται πλέον για την επιστροφή της στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Δεκάλεπτα: 18-20, 30-32, 45-45, 60-60 (κ.α.), 66-75

Διαιτητές: Λουλουδιάδης-Τζιοπάνος Γ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά, Καραλίδου Σ. 15(2), Κουτρουβέλη, Ομέρ-Ογλού, Παπαδοπούλου 16(2), Μαμαλίγκατζη 8, Παπαχρυσοβέργη 2, Καβάζη, Ζιώγα 11(1), Σουλιώτη 10, Καραλίδου Β. 4(1).

ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ (Κηρύκος): Ανδρεάδη 6, Τόγα 1, Μπακιρτζίδου 31, Τζιαμπάζη 8(2), Πρόικου 7(1), Γκλεζάκη 22, Στεφανίδου.