Σούπερ ανατροπή και νίκη στην πρεμιέρα τον Πανελλήνιου Εφήβων για τον Αρίων!

Με το δεξί ξεκίνησε της υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων η ομάδα του Αρίων Ξάνθης, που με συγκλονιστική ανατροπή στο τελευταίο λεπτό πήρε τη μεγάλη νίκη επι του Πιερικού Αρχέλαου με 72-70.

Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε με το τέλος της πρώτης περιόδου να έχει διψήφια διαφορά από τον αντίπαλο της(+11), με τους παίκτες του Πιερικού να αντιδρούν στην δεύτερη περίοδο που όχι μόνο ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση αλλά πήραν και το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τους παίκτες της Κατερινιώτικης ομάδας να διατηρούν το προβάδισμα και μάλιστα να το αυξάνουν και στους 5 πόντους.

Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Πιερικού κράταγε το προβάδισμα παρά την προσπάθεια των παικτών του Αρίων,  όλα αυτά μέχρι το τελευταίο λεπτό οπού οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας με μεγάλη ψυχή και ψυχραιμία έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή. Η ομάδα της Ξάνθης έχανε με 5 πόντους αλλά με τα καλάθια των Τάσσου, Σαββουλίδη(3ποντο) και Ερμείδη έφτασε στην μεγάλη νίκη.  Χαρακτηριστικό  της ψυχραιμίας που έδειξαν οι παίκτες του Αρίων πως στα τελευταία δευτερόλεπτο του αγώνα ο Χαράλαμπου Σαββουλίδη ισοφάρισε με τρίποντο, με τον Αλέξανδρο Τάσσο να κάνει το κλέψιμο της  ημέρας και τον Παναγιώτη Ερμείδη να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.
Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου οι Διόσκουροι κέρδισαν με άνεση τα Μουδανιά, και πλέον το παιχνίδι της Κυριακής μεταξύ Αρίων και Διόσκουρων αποκτά μεγάλη σημασία, με την ομάδα της Ξάνθης να θέλει να πετύχει και τη δεύτερη νίκη της ώστε την Δευτέρα να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στην Φαλλώρεια Τρικάλων για την κατάκτηση της πρώτης θέσης,
Δεκάλεπτα: 11-22, 32-31, 53-48, 70-72
Αρίων Ξάνθης (Χρ. Παπαδόπουλος):  Π. Ερμείδης  17(2), Δ. Ερμείδης 2, Σαββουλίδης 23(3), Καρτάλης  14, Πολυχρονίδης, Κοτανίδης 1. Ακ. Παπαδόπουλος, Θεοδωρόπουλος 10, Καρύμποβ, Τάσσος 5, Γιαρίμογλου, Χρ. Παπαδόπουλος