Αποκλεισμός με βαρύ σκορ του Ηρακλή Ζυγού από τους… Ξανθιώτες του Νέστου Χρυσούπολης

Την ήττα με το βαρύ 5-0 γνώρισε στο γήπεδο της Φελώνης ο Ηρακλής Ζυγού από το Νέστο Χρυσούπολης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Η καβαλιώτικη ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη και πήρε δίκαια την πρόκριση, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι Ξανθιώτες οδήγησαν τον Νέστο στη νίκη επι του Ζυγού!

Εντυπωσιακό πέρασμα από το Νέστο Χρυσούπολης που κέρδισε με 0-5 τον Ηρακλή Ζυγού στο κατάμεστο γήπεδο της Φελώνης, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που θα αντιμετωπίσουν στις 22 Απριλίου τον Απόλλων Παραλιμνίου(Σέρρες) που κέρδισε με 2-0 τον Αμπελωνιακό στην Λάρισα.

Οι παίκτες του Νίκου Καραμπετάκη μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 6’ άνοιξαν το σκορ με τον Τάσο Δεσύλα που έγινε αποδέκτης μετά την ωραία συνεργασία Κούτεφ και Μαχαιρούδη, με τον έμπειρο επιθετικό του Νέστου να κάνει το γύρισμα στον Δεσύλα που με ψυχραιμία θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στην συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Δημητριάδη προσπάθησαν να αντιδράσουν όμως το σουτ του Κωφίδη πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Καραβελίδη, ενώ στο 33’ ο Νέστος έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του με τον Μαχαιρούδη να μην προλαβαίνει την μπάλα στο γύρισμα του Κούτεφ. Στο 42’ οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά δύο τερμάτων όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπουλγκούρα ο Στέρεφ έκανε με πλασέ από κοντά το 0-2.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι όπως στο πρώτο μέρος ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με ωραία προσπάθεια και τελείωμα του Κούτεφ με λόμπα έγινε το 0-3. Ενώ στο 75’ ο Ρετζέπ Χασάνογλου εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην άμυνα του Ζυγού και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-4, με τον Κούτεφ μετά από κάθετη του Μπουλγκούρα πέρασε και τον Ζλατίνη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Μεγάλη νίκη για τον Νέστο που έδειξε πως είναι για μεγάλα πράγματα, με τους Ξανθιώτες του Νέστου για ακόμη μια φορά να οδηγούν την ομάδα τους στην πρόκριση, σημειώνοντας τα τέσσερα από τα πέντε τέρματα της ομάδας τους, μόνο ο Στέρεφ δεν είναι Ξανθιώτης, ενώ επίσης χαρακτηριστικό είναι πως στην βασική ενδεκάδα του Νέστου αγωνίστηκαν έξι Ξανθιώτες (Μπουλγκούρας, Παυλακάκης, Χασάνογλου, Δεσύλας, Γκατζολάρι, Κούτεφ) και ο Τσέκος που αγωνίζονταν στον Ίασμο.

Για τον Ηρακλή μπορεί να ήρθε το τέλος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών με αυτό το βαρύ σκορ ωστόσο η ομάδα της Ξάνθης κέρδισε δικαιωματικά το χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθεια της. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Περικλής Παρχαρίδης με βοηθούς τους Κώστα Τσακίρη και Ευάγγελο Χασιώτη της ΕΠΣ Δράμας.

Ηρακλής Ζυγού(Γ. Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης(62’ Κελέσης), Γότσης, Τσαβδαρίδης, Ιωσηφίδης, Ευθυμιάδης, Κριεζής, Τσακιράκης(33’ Δέλτσος), Τσακίρογλου Τζέμ(77’ Αρσενίου), Χασιώτης, Κωφίδης
Νέστος Χρυσούπολης(Γ. Καραμπετάκης): Καραβελίδης, Στέρεφ, Μπουλγκούρας, Μανούκος, Παυλαυκάκης(76’ Γαμβρελής), Χασάνογλου, Τσέκος, Γκατζολάρι(80’ Ευφροσυνίδης), Μαχαιρούδης(62’ Σακκόπουλος), Κούτεφ, Δεσύλας