Νέο κανόνι έσκασε στον Εθνικό! Αφαίρεση βαθμών (και) για τον Πέτρογλου!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Νέο κανόνι φαίνεται ότι έσκασε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Έβρου τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αφαίρεση βαθμών, κάνοντας δεκτή την σχετική αίτηση του πρώην αθλητή της ομάδας Πέτρου Πέτρογλου, ο οποίος κινήθηκε νομικά για να μπορέσει να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα του.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός έχει τιμωρηθεί από την ΕΕΑ με αφαίρεση βαθμών και για την υπόθεση Ιβάνκοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα επί της ίδιας περίπου περιόδου. Η ποινή αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί, αφού μέρος των χρημάτων έχει καταβληθεί και υπήρξε διακανονισμός, ωστόσο φαίνεται ότι δημιουργεί πλέον… παράδοση.

Βέβαια, υπό τον φόβο της αφαίρεσης των βαθμών, η διοίκηση τελικά υποχρεώνεται να πληρώσει (έστω μέρος των οφειλομένων), ωστόσο η ύπαρξη τόσων πολλών χρεών από τα προηγούμενα χρόνια, που σκάνε στα χέρια της νυν διοίκησης, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην υστεροφημία του συλλόγου και στην δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών σημαντικών ονομάτων.

Ήδη το ThrakiSportS είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η μεταγραφή μεγάλου ονόματος που χτύπησε ο Εθνικός δεν πραγματοποιήθηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο, επειδή δηλαδή ο υπό μεταγραφή παίκτης έψαξε, βρήκε ότι υπήρχαν σε άλλους παίκτες χρωστούμενα και ρώτησε παίκτη της νυν ομάδας, ο οποίος απάντησε ότι και ο ίδιος είναι απλήρωτος.

Γεγονός επίσης είναι ότι οι παίκτες της ομάδας του Εθνικού έχουν αρκετό καιρό να δουν το χρώμα του χρήματος, αφού αφενός κάθε τρεις και λίγο σκάνε υποχρεώσεις παλιών οφειλών που πρέπει να πληρωθούν για να μην υπάρξουν άλλου είδους ποινές (πχ Ιβάνκοβιτς, τώρα ο Πέτρογλου ή και η υπόθεση Σαμαρά) ενώ από την άλλη υπήρξαν και πολλά επιπλέον  έξοδα εξαιτίας των πολλών ευρωπαϊκών αγώνων χωρίς αντίστοιχη αποκομιδή εσόδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που αφορά επίσης και κατάπτωση της εγγυητικής του Πιερικού:

1.Αίτηση των αθλητών Παύλου Δήμου, Ευστράτιου Γκαρόζη, Νικολάου Πορτουλίδη, Γεώργιου Χατζηζήση και Marcelo Penta (Μαρσέλο Πέντα) περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

2.Αίτηση των αθλητών Κων/νου Χαραλαμπίδη, Νικόλαου Αργυρόπουλου, Νικόλαου Μπάρλου και Θεοφάνη Κουμπούρα περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

3.Αίτηση των αθλητών Νικολάου Σουλίδη και Δημητρίου Κοντοδήμου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Γ.Σ.Β. Η ΝΙΚΗ.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

4.Αίτηση του αθλητή Πέτρου Πέτρογλου περί αφαίρεσης βαθμών του ΤΑΠ Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ.
ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ