Europa League: Έχασε μοναδική ευκαιρία και μετά αντικαταστάθηκε ο Τόρο, στον διασυρμό της Ρόμα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Η Φιορεντίνα έκανε πάρτι στο «Ολίμπικο» και στο 21′ είχε πετύχει τρία γκολ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ σε βάρος της Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη και των Χοσέ Χολέμπας και Κώστα Μανωλά, που επίσης ξεκίνησαν στην βασική ενδεκάδα των Ρωμαίων.

 

Ενώ ωστόσο Μανωλάς και Χολέμπας αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι, ο Τοροσίδης αντικαταστάθηκε από τον Ιτούρμπε στο 27ο λεπτό και ενώ ήδη είχε διαμορφωθεί το 3-0. Μάλιστα, από δικό του γύρισμα με το κεφάλι στον τερματοφύλακα, ο οποίος προσπάθησε να γλιτώσει το κόρνερ, διαμορφώθηκε το 2-0.

Ωστόσο ο Ξανθιώτης έχασε και μοναδική ευκαιρία να πετύχει γκολ στο 1-0 και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλάζοντας και την ψυχολογία της ομάδας, αλλά η κεφαλιά που έπιασε σε κόρνερ μέσα στην καρδιά της άμυνας της Φιορεντίνα πέρασε ξυστά άουτ.

Η Φιορεντίνα λοιπόν νίκησε 3-0 τη Ρόμα, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι του Ροντρίγκες στο 9′ (που έκανε ο Χολέμπας), ενώ ο Αλόνσο στο 18′ πέτυχε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπασάντα με κεφαλιά από κόρνερ μεταξύ πέντε Ρωμαίων πέτυχε το 3-0! Το πρώτο ματς στη Φλωρεντία είχε τελειώσει 1-1. 

Οι οπαδοί της Ρόμα αποδοκίμασαν τους παίκτες, ενώ η γκρίνια για τον προπονητή, Ρούντι Γκαρσία, είναι πλέον έντονη. Η Ρόμα τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λιάγιτς στο 88′.

Στα άλλα απογευματινά μας, η Ντιναμό Κιέβου συνέτριψε την Εβερτον 5-2 και συνεχίζει στη διοργάνωση, καθώς είχε ηττηθεί στο «Γκουντισον Παρκ» με 2-1. Στην προημιτελική φάση προκρίθηκε και η Νάπολι που πήρε 0-0 στη Μόσχα από τη Ντιναμό. Η ιταλική ομάδα είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 3-1.