Επιτυχίες των ιστιοπλόων του ΝΟΑ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα… Βορειοδυτικής Ελλάδος

Με επιτυχίες επέστρεψεο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης από την Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε τον τελευταίο σε δύο αγώνες που εντάσσονται στο  Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Βορειοδυτικής Ελλάδας για σκάφη τύπου Optimist & Laser 4.7.

Οι αγώνες διεξαχθήκανε ο πρώτος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης  και ο δεύτερος στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμαριάς Θερμαϊκού. O ΝΟΑ συμμετείχε  με 11 αθλητές στην κατηγορία Optimist και 4 αθλητές στην κατηγορία Laser 4.7.

Σε μία τόσο μεγάλη και δύσκολη περιφέρεια οι αθλητές του ΝΟΑ κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στους 124 αθλητές που συμμετείχαν.  Στον πρώτο αγώνα η Δήμητρα Παπαχρήστου κατέλαβε την δεύτερη θέση στα κορίτσια μετά από 6 ιστιοδρομίες. Σε απόσταση αναπνοής από το χάλκινο μετάλλιο νέων αγοριών βρέθηκε ο Θανάσης Λάσκαρης.  

Στον δεύτερο αγώνα την 3η θέση γενικής και την 2η στα αγόρια με ισοβαθμία κατέλαβε ο Πολυχρόνης Γιαννακίδης. Η Δήμητρα Παπαχρήστου και αυτή την φορά ήταν στα μετάλλια και κατέλαβε την 3η στα κορίτσια ενώ η Θεοδώρα Βορβολάκου κατέλαβε την 3η θέση στα νέα κορίτσια. Σε απόσταση αναπνοής από το χάλκινο μετάλλιο νέων αγοριών αυτή τη φορά ο Θανάσης Κασσαπίδης. Στα Laser 4.7 ο Βαγγέλης Δολιανίτης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και είναι σε τροχιά πρόκρισης ενώ ατυχίες του στέρησαν το μετάλλιο.

Είναι άξιο να σημειωθεί πως πολλοί αθλητές που συμμετείχαν ξεκίνησαν την ιστιοπλοΐα στον όμιλο μας μόλις το καλοκαίρι, αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Γενικά, η αποστολή του ΝΟΑ ήταν για την κατηγορία Optimist οι Γιαννακίδης Πολυχρόνης, Παπαχρήστου Δήμητρα, Βορβολάκου Θεοδώρα, Λάσκαρης Θάνος, Τσίλας Θάνος, Βορβολάκος Παναγιώτης, Κασαπίδης Θανάσης, Πρίπος Αργύρης, Παλακίδης Σταύρος, Σολωμός Ιάσον και η Γιαγλή Παναγιώτα, ενώ στην κατηγορία Laser 4.7 συμμετείχαν  οι αθλητές Δολιανίτης Βαγγέλης, Χατζηκωνσταντίνου Γιώργος, Καμελίδης Παναγιώτης και Ορφανίδης Ζήσης.

 “Συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή της ομάδας Βασίλη Ηλιόπουλο και στους γονείς αρωγούς της προσπάθειας”, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΝΟΑ.