Απορρίφθηκαν οι εφέσεις Μουμίν και Παναθηναϊκού, την κέρδισε ο ΟΦΗ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Δεν έγινε δεκτή από τη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση της Λαμίας για μείωση της ποινής του κομοτηναίου παίκτη της Χουσεΐν Μουμίν. Ο παίκτης των «κυανόλευκων» είχε τιμωρηθεί με ποινή επτά αγωνιστικών για τα όσα είχαν γραφτεί στο φύλλο αγώνα για το ματς με τον Πιερικό ότι εξύβρισε τα θεία και τον διαιτητή της αναμέτρησης.

 

Ωστόσο η Εφέσεων απέρριψε την έφεση της Λαμίας για μείωση της ποινής. Αυτό σημαίνει πως ο Μουμίν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ως το τέλος της κανονικής διάρκειας της Football League.

Στην ίδια απόφαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε και την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το πρωτάθλημα της Super League για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μένει τρεις βαθμούς πίσω από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν και δύο αγώνες λιγότερους με τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα και τον Πανθρακικό, που έχει αναβληθεί επ’ αόριστον.

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε επίσης ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην ίδια συνεδρίαση έκανε δεκτό αίτημα του ΟΦΗ για να οριστεί ο αγώνας με τον Ατρόμητο, που δεν είχε οριστεί λόγω χρεών. Ωστόσο δεν επεστράφησαν και οι -4 βαθμοί.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως ανακοινώθηκαν (σε δύο… δόσεις) από την Ομοσπονδία:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1.Δέχεται τυπικά και απορρίπτει  κατ’ ουσίαν την έφεση  της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   κατά της  υπ΄ αριθμ. 126/26-2-2015 απόφασης  της  Πειθαρχικής Επιτροπής  της  SUPER  LEAGUE.

2.Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση του ΧΟΥΣΕΪΝ ΜΟΥΜΙΝ, ποδοσφαιριστή  της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ,  κατά της  υπ΄ αριθμ. 109/25-2-2015  απόφασης  της  Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

1. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ  κατά της  από 2-3-2015  απόφασης  του Διοικητικού Συμβουλίου της SUPER  LEAGUE. Eξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Ακυρώνει την από 2-3-2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της SUPER  LEAGUE κατά το κεφάλαιο αυτής με το οποίο απερρίφθη το αίτημα της εκκαλούσης περί ορισμού του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ–ΠΑΕ ΟΦΗ και επικυρώθηκε κατά τούτο η από 29-1-2015 (ομοίου περιεχομένου) απόφαση της  SUPER LEAGUE. Δέχεται  το αίτημα της εκκαλούσης κατά το κεφάλαιο όσον αφορά τον ορισμό του αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ–ΠΑΕ ΟΦΗ και το απορρίπτει κατά τα λοιπά. Διατάσσει την διεξαγωγή του προγραμματισθέντος  για 1-2-2015 και μη διενεργηθέντος  αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ–ΠΑΕ ΟΦΗ.
2. Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την έφεση  του  σωματείου ΑΟ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ κατά  της  υπ΄αριθμ. 46/20-2-2015  απόφασης   της ΠΕ/ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ.
3. Απορρίπτει ως απαράδεκτη, λόγω ελλείψεως παραβόλου, την έφεση  του  σωματείου ΑΣ ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ κατά  της  υπ΄αριθμ. 22/26-2-2015  απόφασης   της ΠΕ/ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ.