Το κάτι παραπάνω θέλει ο Γκαράς που στοχεύει σε επανάληψη της νίκης του 2012 επί του Ντόκιτς

Χωρίς ομάδα από την Θράκη να συμμετέχει, φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Σύρο το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει και θρακιώτης διαιτητής, ουσιαστικά την τιμή των Θρακιωτών σώζει ο Δημήτρης Γκαράς. Ο Ορεστιαδίτης λιμπερο του ΠΑΟΚ έχει ξαναπάει σε αντίστοιχη διοργάνωση με την Λαμία φτάνοντας στον τελικό, αλλά όπως τονίζει, θέλει φέτος το βήμα παραπάνω.

 

Στο πρώτο σερβίς του πρώτου ημιτελικού, ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου στις 5.30 το απόγευμα και σε ζωντανή μετάδοση από την ΝΕΡΙΤ Plus.  Όπως και το 2012 στο final 8 που είχε φιλοξενηθεί στην Σύρο, o Γκαράς θα βρεθεί απέναντι στον Τόμισλαβ Ντόκιτς ο οποίος και τότε φορούσε την φανέλα του Φοίνικα με τον Δημήτρη Γκαρά που τότε αγωνιζόταν στην Λαμία και είχε πανηγυρίσει μία από μεγάλες εκπλήξεις στο θεσμό (η Λαμία είχε επικρατήσει με 3-2).

«Ήταν μία από τις χειρότερες εμπειρίες αν όχι η χειρότερη της καριέρας μου», παραδέχθηκε ο Τόμο χωρίς όμως να έχει εξήγηση για αυτό που είχε συμβεί: «Ειλικρινά κανείς δεν μας είχε πιέσει ή αγχώσει. Ήταν θέμα κακής ημέρας απλά». Αντιθέτως για τον Δημήτρη Γκαρά εκείνες οι ημέρες «ήταν από τις πιο ευχάριστες της ζωής μου και μακάρι να επαναληφθούν. Για την ακρίβεια έχοντας παίξει τότε στον τελικό, θα ήθελα και το κάτι παραπάνω».

Κι οι δύο πάντως συμφώνησαν ότι θα γίνει μεγάλη μάχη. «Παίζουμε με τους πρωτοπόρους και αυτό τα λέει όλα. Θέλουν να κερδίσουν, αλλά το ίδιο θέλουμε κι εμείς και οι διαφορές δεν είναι μεγάλες», είπε ο Ντόκιτς για να απαντήσει ο Γκαράς: «Είναι ημιτελικός Κυπέλλου και δεν υπάρχει φαβορί. Ο Φοίνικας παίζει εντός έδρας, έχουμε όμως την ποιότητα για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να βρεθούμε στον τελικό».

Στον δεύτερι ημιτελικό που ξεκινά στις 8.00 το βράδυ και μεταδίδεται επίσης από την ΝΕΡΙΤ Plus, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κηφισιά. Υπεβθυμίζεται ότι στην προημιτελική φάση ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Εθνικό και ο Ολυμπιακός την Ορεστιάδα σε αναμετρήσεις που αμφότερες φιλοξενήθηκαν τον περασμένο μήνα στον Έβρο.