Στη Θράκη η Μπενφίκα! Αντίστροφη μέτρηση για τον επαναληπτικό του Challenge Cup (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Για τον Εθνικό είναι μια (ακόμη) τεράστια πρόκληση. Για την Αλεξανδρούπολη μια ιστορική στιγμή, αλλά μένει να φανεί στο κλειστό «Μ. Παρασκευόπουλος», πόσοι την έχουν συνειδητοποιήσει.

 

Πέρσι οι Θρακιώτες είχαν υποδεχθεί στο την πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ, μία από τις κορυφαίες ομάδες βόλεϊ στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Το βράδυ της Τετάρτης, όμως, το μικρό γήπεδο της πόλης θα υποδεχθεί ένα μικρό (βολεϊκά) μέγεθος, αλλά έναν (γενικά) τεράστιο σύλλογο σε αυτόν τον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Τσάλεντζ Καπ απέναντι στην Μπενφίκα.

Για την Αλεξανδρούπολη η παρουσία μιας ομάδας του βεληνεκούς της Μπενφίκα, κι ας είναι η ομάδα βόλεϊ που δεν έχει την λάμψη της ποδοσφαιρικής, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός κι αυτός ακριβώς συμβόλιζε η απόφαση του Δήμου να τιμήσει την πορτογαλική ομάδα.

Η Μπενφίκα έφτασε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη κι από το αεροδρόμιο οδηγήθηκε κατευθείαν στο… δημαρχιακό μέγαρο, όπου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκιτζίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της αποστολής, τονίζοντας παράλληλα της χαρά όλων των κατοίκων της πόλης για το γεγονός ότι φιλοξενούν την ομάδα τους στην Θράκη.

Οι Πορτογάλοι δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για την εξαιρετική υποδοχή και τον σεβασμό που εισέπραξαν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά ότι το βράδυ δεν θα έχει αγκαλιές και λουλούδια αλλά ένα σκληρό παιχνίδι για την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

 

Ο προπονητής Ζαρντίμ παρά την εύκολη νίκη της περασμένης εβδομάδας και το γεγονός ότι η Μπενφίκα έρχεται με τον αέρα της κατάκτησης του Κυπέλλου Πορτογαλίας, δεν παύει να τονίζει ότι η Αλεξανδρούπολη είναι δύσκολη έδρα όπου συχνά οι αντίπαλοι δεν παίρνουν σετ και αν συμβεί αυτό, τότε η ομάδα του θα κινδυνεύσει σοβαρά με αποκλεισμό.

«Θα παίξουμε χωρίς φόβο και άγχος. Η Μπενφίκα έδειξε και στο πρώτο ματς ότι είναι καλή ομάδα, αλλά κι εμείς έχουμε καλή ψυχολογία μετά τη νίκη στην Ορεστιάδα. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μια γιορτινή βραδιά κι ελπίζω ότι ανάλογο θα είναι το φινάλε», τόνισε ο Σάκης Μουστακίδης.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Μίχαλι (που αναδείχθηκε και MVP της 19ης αγωνιστικής) συμπλήρωσε: «Αν το γήπεδο μας γεμίσει, τότε πολύ απλά όλα γίνονται. Ο κόσμος μπορεί να μας δώσει τεράστια ώθηση για να πάρουμε την πρόκριση έστω και στο χρυσό σετ».

Για την ακρίβεια, μετά την ήττα του Εθνικού με 3-0 μέσα στην Λισαβόνα, η πρόκριση έρχεται μόνο μέσω του χρυσού σετ. Ο Εθνικός για να περάσει στους «4» της διοργάνωσης πρέπει να κερδίσει με 3-0 ή 3-1 και κατόπιν θα πρέπει να επικρατήσει και στο χρυσό σετ που είναι στους 15 πόντους.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει κάτι που ίσως αρκετοί αγνοούν. Ακόμα και αν πχ χαθεί το πρώτο σετ για την ελληνική ομάδα, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο Εθνικός για να αποκλειστεί θα πρέπει να χάσει δύο σετ μέσα στην έδρα του και σε κάθε περίπτωση να επικρατήσει στο τελευταίο, που σε περίπτωση που φτάσουμε σε golden set, θα είναι και εκείνο που θα δώσει την πρόκριση.

Ο αγώνας ξεκινά στις 20:00 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά σε live text από το ThrakiSportS…