Σε γιορτινή ατμόσφαιρα οι Σχολικοί Αγώνες Γυμνασίων Ξάνθης

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με καθολική συμμετοχή σχολείων συνεχίστηκαν αυτή την εβδομάδα οι αγώνες Γυμνασίων Ξάνθης, με το αγώνισμα του μπάσκετ. Η διοργανώτρια αρχή (ΟΕΣΑ) φρόντισε ώστε να μετατραπεί ο αγωνιστικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξ. Μπαλτατζής» σε μια φιλόξενη μπασκετική κυψέλη, που υποδέχτηκε περίπου 20 σχ. μαθητικές ομάδες, σε δυο διαμορφωμένα γήπεδα μπάσκετ. Οι κερκίδες γέμισαν από κόσμο το πρωί της Δευτέρας, ενώ μουσική, αγώνες, δρώμενα και εκδηλώσεις παρέλασαν μπροστά από το κοινό της πόλης.

Η εκδήλωση άρχισε το πρωί με την έναρξη να γίνεται από την ομάδα κρουστών οργάνων της ΦΕΞ, αλλά και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα των μαθητών του 1ου ΓΕΛ, όπου παρουσιάστηκαν παγκόσμιοι παραδοσιακοί χοροί (ΚΦΑ Λαμπάκη Ο.). Στην συνέχεια ακολούθησε το αγωνιστικό πρόγραμμα με τις ομάδες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κερδίζουν άξια το χειροκρότημα της κερκίδας.

Η διεξαγωγή δυο αγώνων ταυτόχρονα βοήθησε ώστε το κάθε σχολείο να δίνει αρκετούς αγώνες και να μεγαλώνει κατά συνέπεια η χαρά της συμμετοχής των μαθητών. Με θεματικό άξονα της διοργάνωσης την ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ (Παγκόσμια Ημέρα) αρκετές σχ. μονάδες ανάρτησαν αφίσες στο χώρο το αθλητικού κέντρου από τις σχ. εργασίες των μαθητών τους, ενώ ακολούθησε διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και σχετικών εντύπων.

Στα πλαίσια του Κοινωνικού σχολείου και της συνεργασίας με συλλόγους και φορείς της τοπικής κοινωνίας, τα αθλητικά σωματεία ΑΣΠΙΔΑ και ΑΡΙΩΝ, προσέφεραν εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, ειδικά στην διαιτησία και την διοργανωτική προετοιμασία. Το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης, συνέφερε από την πλευρά του, ενώ η πρόεδρος Δ. Παρτσαλίδου παρευρέθηκε και χαιρέτησε για ακόμη μια φορά τον σχολικό θεσμό.

Για την ιστορία να αναφερθεί η εντυπωσιακή παρουσία του 4ου Γ/σιου στα αγόρια και κορίτσια. Στο περιθώριο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός ελεύθερων βολών με επίλεκτους μαθητών των σχολείων να συμμετέχουν και να κερδίζουν τα μετάλλια. Οι σχ. αγώνες θα συνεχιστούν τον μήνα Μάρτιο με στίβο και σκάκι, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένονται με ενδιαφέρον χαντ μπωλ, κολύμβηση, badminton, τένις και ποδόσφαιρο.

Να σημειωθεί τέλος ότι το ίδιο αξιόλογες παρουσιάζονται για φέτος οι αντίστοιχες αθλοπαιδιές στην Α΄/θμια Εκπ/ση, με τους μαθητές των δημοτικών σχολείων να παίρνουν την αθλητική σκυτάλη.