Photos: 30 κλικ και όσα έγιναν στην αναμέτρηση του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης με το Αριστοτέλειο

Δεν τα κατάφερε το 2ο Ενιαίο Λύκειο που γνώρισε την ήττα στο ΔΑΚ Ξάνθης από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Ξάνθης με 1-2, χάνοντας έτσι την μεγάλη ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ξάνθη στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Λυκείων.

Η ομάδα της Ξάνθης που στο πρωτάθλημα Ξάνθης κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδας 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, έφτασε μέχρι τους «8», για να βρεθεί απέναντι στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Ξάνθης που είχαν την δυναμική συμπαράσταση των συμμαθητών τους που βρέθηκαν στις εξέδρες της Ασπίδας. Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων που αποτελούνται από αρκετά παιδιά που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Νέων της Super League.

Οι μαθητές του Αριστοτέλειου ξεκίνησαν πολύ δυνατά και μόλις στο 6’ πραγματοποίησαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Κάκκο να μπλοκάρει ο Σταθάκης, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κάκκο έγινε αποδέκτης της ομαδικής προσπάθειας των συμπαικτών του και με σουτ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση των παιδιών της Ξάνθης ήταν άμεση με τον Χατζή με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μελισσόπουλου στο 9’ να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους είχαμε αρκετές δυνατές μονομαχίες χωρίς ωστόσο κάποια αξιοσημείωτη στιγμή.

Στην επανάληψη μόλις στο 3ο λεπτό ο Πουφλής με κοντινή προβολή έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στο 57’ το σουτ του Πατράλη πέρασε μόλις άουτ. Η μεγαλύτερη στιγμή για την ομάδα της Ξάνθης ήρθε στο 59’ με τον Κώστα Θεοδωρίδη να μην προλαβαίνει στην έξοδο των τερματοφύλακα του Κολλεγίου Δεληγιάννη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν την μεγάλη νίκη, και να προκρίνονται στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Μαρτίου στην Σπάρτη.

2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ (Ηλ. Καραλίδης): Σταθάκης, Καψιμάλης, Χατζής, Σπανός, Μελισσόπουλος, Θεοδωρίδης Χαρ., Βαφειάδης, Τουμαντζίδης, Θεοδωρίδης Κ.(66’ Μπουναρτζής), Καλογιάννης, Χασάνογλου Φεϊζή

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Μπ. Παπουλίδης): Δεληγιάννης, Λιαπτσής(72’ Χαραλαμπίδης), Χατζηδίμπας Β., Δοδοντσάκης, Παναγιωτίδης(60’ Παπακωσταντίνου), Συράκος(70’ Μυλωνάς), Κάκκο, Πατράλης, Κυριλίδης, Παντεκίδης, Πουφλής.