ΕΠΣ Έβρου: “Κάρτα” στον τελικό κυπέλλου μετά (και) τις παραιτήσεις των φιναλίστ

Σε αναβολή οδηγείται ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου ανάμεσα στο Νεοχώρι και την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, που είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο του Σουφλίου “Δημήτρης Μπακιρτζής”. Αιτία οι νέες πλημμύρες που έχουμε στην περιοχή, αλλά και η απροθυμία των δύο ομάδων να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών για οικονομικούς λόγους.

Η ΕΠΣ Έβρου βιαζόταν να πραγματοποιήσει τον τελικό αυτήν την Τετάρτη, καθώς ως την Πέμπτη οφείλει να έχει στείλει τον κυπελλούχο στην ΕΠΟ για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, ενώ επελέγη το γήπεδο του Σουφλίου ως η πιο ουδέτερη έδρα, υπήρχαν σκέψεις σε περίπτωση ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, να μεταφερθεί ο τελικός στο Διδυμότειχο ή ακόμα και στο “Φώτης Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης, με συμφωνία και των δύο ομάδων, προκειμένου οπωσδήποτε ως το βράδυ της Τετάρτης να υπάρχει τροπαιούχος.

Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ThrakiSportS και οι δυο φιναλίστ ενημέρωσαν άτυπα την ΕΠΣ Έβρου πως δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στο Κύπελλο Ερασιτεχνών για οικονομικούς λόγους. Έτσι κι αλλιώς, η συμμετοχή δεν είναι εδώ και δυο χρόνια υποχρεωτική ενώ ούτε πέρυσι ο τότε κυπελλούχος Εθνικός Αλεξανδρούπολης συμμετείχε, όπως άλλωστε δεν συμμετείχαν ούτε οι κυπελλούχοι από τις γειτονικές ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Ξάνθης. Με αυτό το δεδομένο όμως, λύνονται τα χέρια της διοργανώτριας αρχής, που δεν έχει πλέον καταληκτική ημερομηνία για την διεξαγωγή του φετινού τελικού.

Εφόσον λοιπόν επιβεβαιωθεί και γραπτώς η πρόθεση των δύο φιναλίστ, του Νεοχωρίου και της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου δηλαδή, να παραιτηθούν της συμμετοχής τους στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, ο αγώνας θα αναβληθεί και θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία, προφανώς με καλύτερο καιρό και κατά πάσα πιθανότητα στην έδρα που εξ αρχής έχει οριστεί: το “Δημήτρης Μπακιρτζής” του Σουφλίου. Έτσι, θα μπορούσε να πει κανείς ότι επιβεβαιώθηκε και το τρόπαιο που κάθε φορά δίνεται στον διαιτητή του τελικού, αφού ο κακός καιρός αλλά και οι παραιτήσεις των ομάδων από το Κύπελλο Ερασιτεχνών έριξαν… κάρτα στην διεξαγωγή του αυτήν την Τετάρτη.