Video: Η άτυχη στιγμή του Μπανιώτη στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου της Πράγας

Δύο μετάλλια πανηγυρίζει η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Πράγας. Το ένα στο επικοντώ με την Κατερίνα Στεφανίδη, ασημένιο. Και το άλλο, επίσης ασημένιο, στο ύψος των ανδρών. όχι όμως με το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος από την χώρα μας, τον σχεδόν επί δεκαετία πρωταγωνιστή του αγωνίσματος Κώστα Μπανιώτη, τον άλτη της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, δεύτερο κορυφαίο όλων των εποχών στην χώρα πίσω από τον Λάμπρο Παπακώστα.

 

Το μετάλλιο ήρθε με το νέο… πουλέν του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, τον Αντώνη Μάστορα, που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια τον στίβο στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης έχοντας ως πρότυπο τον Μπανιώτη και έμελλε να φέρει ένα μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας ότι είναι αθλητής αγώνων, την ίδια στιγμή που ο Θρακιώτης πρωταθλητής με την τόσο πλούσια καριέρα και τις τόσες πολλές συμμετοχές σε τελικούς, δεν έχει καταφέρει να ανέβει σε βάθρο Ευρωπαϊκού ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε κλειστό ή ανοιχτό στίβο.

Για τον Κώστα Μπανιώτη η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στον προκριματικό (από όπου η φωτογραφία του Άγγελου Ζυμάρα). Έτσι κι αλλιώς το αγώνισμά του είναι αγώνισμα τεχνικής αλλά και ψυχολογίας. Με πολλούς τραυματισμούς, αλλά και μια μεγάλη περιπέτεια με το θετικό δείγμα που βρέθηκε στα ούρα του αλλά για το οποίο αθωώθηκε πανηγυρικά αφού πρώτα όμως βρέθηκε σε καραντίνα για έξι μήνες μένοντας πίσω σε αγώνες και προετοιμασία, πήγε στην Πράγα και πάλεψε. Πέρασε 15 από τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα, κατετάγη 12ος αλλά στους τελικούς του κλειστού προκρίνονται μόνο οι οκτώ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Κομοτηναίος άλτης, όπως επισημάναμε και στην live μετάδοση του αγώνα του (το ThrakiSportS ήταν το μόνο μέσο που κάλυψε με live text τις προσπάθειες του θρακιώτη πρωταθλητή), το 2.28μ που έδωσε και την πρόκριση στον τελικό το πέρασα – και μάλιστα με την πρώτη του προσπάθεια. Ο πήχης αμφιταλαντεύτηκε λίγο, ο Μπανιώτης άρχισε να πανηγυρίζει και τότε… έπεσε, με τον Μπανιώτη να γκρεμίζεται και αυτός σαν χάρτινος πύργος πάνω στο στρώμα, καθώς του κόπηκε ο πανηγυρισμός στη μέση. Είναι χαρακτηριστική η στιγμή αλλά και η περιγραφή του άγγλου σπίκερ, την οποία ανέβασε μάλιστα ο ίδιος ο αθλητής στο facebook αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίο.

Το λέμε για την μπάλα με την αθάνατη ρήση του Όσιμ, αλλά ταιριάζει και για τον πήχη στην περίπτωση αυτή, έστω και αν ο πήχης είναι γένους αρσενικού. Δείτε το βίντεο…

[iframe width=”640″ height=”390″ src=”https://www.youtube.com/embed/w4hDCfrnvuw” frameborder=”0″ allowfullscreen]