Να μην επαναληφθεί η ιστορία με την Εσπίνιο θέλουν στον Εθνικό

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί την Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης (11/3, 20:00, LIVE ThrakiSportS) με άπαντες στην ομάδα να δηλώνουν πίστη για ανατροπή του αρνητικού αποτελέσματος της Πορτογαλίας. Άλλωστε το σύστημα είναι τέτοιο που δίνει την πρόκριση σε περίπτωση που η πορτογαλική ομάδα δεν κατακτήσει σετ στην Αλεξανδρούπολη (ή ακόμα και αν κατακτήσει ένα, αρκεί αυτό να μην είναι το χρυσό).

 

Με την αφορμή του αγώνα, στο facebook του Εθνικού θυμήθηκαν ότι απέναντι σε πορτογαλική ομάδα είχε ξεκινήσει και η πρώτη ευρωπαϊκή περιπλάνηση του Εθνικού, πριν 33 χρόνια. Την Εσπίνιο, συγκεκριμένα. “Η ιστορία επαναλαμβάνεται”, αναφέρει η σχετική ανάρτηση, αν και όλοι φυσικά δεν επιθυμούν να συμβεί αυτό και ως προς το τελικό αποτέλεσμα της πρόκρισης, γιατί τότε ήταν οι Πορτογάλοι εκείνοι που είχαν προκριθεί.

Ο Εθνικός τότε ταξίδεψε στην Πορτογαλία χωρίς δύο βασικούς παίκτες του, τον πασαδόρο Γιώργο Τεκτονίδη και τον ακραίο Κούλη Μαρίνο, που υπηρετούσαν την θητεία τους, ο πρώτος στα Νεοχώρι Ορεστιάδας και ο δεύτερος στο Στεφανοδίκη Βόλου και δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια από τις στρατιωτικές τους μονάδες.  Στην Πορτογαλία είχε και τότε χάσει 3-0 σετ, αλλά στον επαναληπτικό στην Αλεξανδρούπολη κέρδισε με 3-0, αλλά δεν προχώρησε στη διοργάνωση γιατί στη διαφορά των συνολικών πόντων, στα δύο παιχνίδια, η Εσπίνιο είχε έναν (1) πόντο περισσότερο!!! 

Η ευχή όλων είναι η ιστορία να επαναληφθεί ως προς τη νίκη με καθαρό σκορ, ώστε να παιχτεί το χρυσό σετ και εκεί ο Εθνικός να στεφθεί νικητής. Στην φωτογραφία, η ομάδα του Εθνικού, ταξιδεύοντας πριν από 33 χρόνια (σεζόν 1981-82) για Πορτογαλία με αντίπαλο την Εσπίνιο, για το Κύπελλο Κυπελλούχων. 

Οι όρθιοι από αριστερά διακρίνονται οι Κασαμπαλής Θ., Χρηστουηλίας Γ., Τουτζιαράκης Δ., Σταντζίδης Δ., Αρχοντίδης Π., Αγγελίδης Δ., Τερζάκης Λ., Κωνσταντινίδης Π., Δήμητσας Αλ., Δημητριάδης Μ., Βράκας Δ. (Μέλος Δ.Σ). Καθιστοί από αριστερά οι Φουτσιτζίδης Γ. (Προπονητής), Βούζης Δ. (Έφορος), Ταρσούδης Γ. και Κουρτίδης Γ.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΠΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟ-ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΕΞΑΔΑΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ