Ως το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς οριοθετούν το ντέρμπι με τον Εθνικό στην Ορεστιάδα

Ακράδαντη πίστη επικρατεί στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας ότι θα καταφέρει να πάρει τη νίκη απέναντι στον κουρασμένο από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο μεγάλο ντέρμπι του Έβρου, που θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου στο “Νίκος Σαμαράς” (19:30, LIVE ThrakiSportS).

Η νίκη είναι κοινός στόχος για τις δύο ομάδες του Έβρου, με τον Εθνικό να θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά τετράδας και τον ΑΟΟ να διασφαλίσει την παραμονή και να αρχίσει να κοιτά πλέον την διαδικασία των play-off.

Ο πασαδόρος των «πρασίνων» Μανώλης Δημητριάδης αναφερόμενος στο παιχνίδι τόνισε: «Το παιχνίδι με τον Εθνικό έτσι όπως έχει γίνει το πρωτάθλημα το οριοθετούμε ως το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Γνωρίζουμε  όλοι ότι το παιχνίδι με τον Εθνικό θα μας δώσει σίγουρα την παραμονή στην κατηγορία. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας για να πάρουμε τη νίκη που θα είναι η σημαντικότερη της φετινής χρονιάς».

Από την πλευρά του ο Κώστας Δεληκώστας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο άγχους μιας και η διαφορά από τον 9ο Άρη έχει μειωθεί στους 3 πόντους, υποστήριξε: «Εμείς πρέπει να κάνουμε απλά την δουλειά μας. Άγχος και τα λοιπά είναι για τον κόσμο, όχι για εμάς. Έχουμε τρία ματς που μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Αυτά εντός  έδρας με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΜΕΝΤ, αλλά και το εκτός με την ΑΕΚ. Σχετικά έχουμε εύκολο πρόγραμμα. Θα το παλέψουμε… Υγεία να έχουμε και πιστεύω θα ήμαστε στην 8άδα».

Σε σχέση πάντως με το τελευταίο, όλα δείχνουν ότι ο Γκιγέρμε θα βρίσκεται στην διάθεση του Δεληκώστα, έστω και χωρίς προπονήσεις. Ο βραζιλιάνος ακραίος  αντιμετώπισε πρόβλημα στους κοιλιακούς του κατά το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Ωστόσο ανέβασε στροφές, την Πέμπτη μπήκε στην προπόνηση με άμυνα και υποδοχή και την Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει και άλματα.