Δεν προφυλακίστηκαν οι κατηγορούμενοι για βιασμό 21χρονης φοιτήτριας στην Ξάνθη

Το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών πρόκειται να κρίνει για την προφυλάκιση ή μη των δύο κατηγορουμένων  για την υπόθεση βιασμού που έχει καταγγείλει 21χρονη φοιτήτρια στην Ξάνθη.

Οι δύο νεαροί απολογήθηκαν απο το πρωί της Πέμπτης στην Εισαγγελεία της Ξάνθης, στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης. Λίγο πριν τις 6 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προέκυψε διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη των δύο κατηγορουμένων.

Για την τύχη τους να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπέρ της προφυλάκισης των δύο κατηγορουμένων τάχθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ξάνθης ενώ κατά της προφυλάκισης η Ανακρίτρια.

Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε το μέτρο του κατ΄οίκον περιορισμού, μέχρι την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Έξω από το Δικαστήριο της Ξάνθης είχαν συγκεντρωθεί το πρωί φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων ενώ οργανώσεις κατά της έμφυλης βίας είχαν αναρτήσει σε σημεία της πόλης και πέταξαν φυλλάδια έξω από το Δικαστήριο.

Η αγωνία των εμπλεκομένων με την υπόθεση συνεχίζεται μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών.

 

Πηγή: www.xanthipress.gr