100 μέρες για τους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 1ους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού μπήκε σε διψήφιο αριθμό ημερών, αφού η αντίστροφη μέτρηση ξεπέρασε τις 100 μέρες και πλέον τρέχουμε στις 99, 98…

 

Το Μπακού αλλά και γενικότερα η Ευρώπη περιμένει με μεγάλο ενδιαφέρον το νέο εγχείρημα των ευρωπαϊκών αγώνων, που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Διοργανώσεις διαφόρων αθλημάτων θα φιλοξενηθούν το ίδιο διάστημα στην ίδια πόλη, θυμίζοντας κάτι από Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά αποκλειστικά για ευρωπαίους.

Οι διοργανωτές μετρούν αντίστροφα. Πλέον έχουμε μπει σε διψήφιο νούμερο και την τελική ευθεία, που θα έχει έντονο ελληνικό άρωμα αφού αρκετοί Έλληνες εργάζονται εκεί, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με την ομάδα του για την φαντασμαγορική τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Εθελοντές της διοργάνωσης σχημάτισαν με τα σώματά τους το 100 και η αναμνηστική φωτογραφία αναρτήθηκε ήδη στα social media του «Μπακού 2015». Στους αγώνες θα λάβουν μέρος οι κορυφαίοι ευρωπαίοι αθλητές, ανάμεσά τους και ορισμένοι θρακιώτες (όπως ο Μπανιώτης στον στίβο, ο Κατραντζής στην κολύμβηση και ενδεχομένως κάποιες ακόμα συμμετοχές στα “βαριά αθλήματα” που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα”).