Στοπ στους οργανωμένους Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Κομοτηνής

Την απόφαση να απαγορευθούν οι οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος έλαβε το απόγευμα η Super League, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι κάνει βήματα για την καταπολέμηση της βίας προκειμένου να ανάψει από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή το πράσινο φως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στα εναπομείναντα παιχνίδια θα απαγορευθούν οι μετακινήσεις οπαδών. Και όπως έχει έρθει το πρόγραμμα, για την μεν Ξάνθη μιλάμε για αγώνες με Ατρόμητο, Παναιτωλικό, Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης που ούτως ή άλλως οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν και στρατιές οπαδών, για τον Πανθρακικό όμως μιλάμε για τα τέσσερα πιο εμπορικά παιχνίδια της χρονιάς.

Με βάση την απόφαση της Λίγκας, θα απαγορευθούν οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στο ΔΑΚ Κομοτηνής (αν και όπως έχει γίνει γνωστό, η διατύπωση είναι έτσι προσεκτικά διατυπωμένη ώστε  θα επιτρέπεται η παρουσία οπαδών των φιλοξενούμενων εφόσον αυτοί προσέρχονται ατομικά ο καθένας).

Επίσης, ζήτημα γεννάται και για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον Πανθρακικό και την Skoda Ξάνθη, το περίφημο “Ελ Θράκικο”, που ενδέχεται να είναι εξαιρετικά μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο ομάδες. Βάσει της νέας απόφασης, δεν θα επιτρέπεται να μεταφερθούν Ξανθιώτες στην Κομοτηνή.

Βέβαια, ουδέν κακόν αμιγές καλού και ουδέν καλόν αμιγές κακού. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πανθρακικός θα έχει ίσως μια μικρή οικονομική ζημία, αλλά θα έχει μόνο τους δικούς του οπαδούς στις εξέδρες για να τον βοηθήσουν να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του, απέναντι στους δημοφιλείς αντιπάλους του.