Το pregame του αγώνα Ολυμπιακός – AO Ορεστιάδας (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Σε ενα παιχνίδι που ο ΑΟ Ορεστιάδας δεν έχει να χάσει τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει, αντιμετωπίζει χωρίς αγχος, τον Ολυμπιακό, στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο του Ρέντη, λόγω της τιμωρίας του από τα επεισόδια στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η Ορεστιάδα ταξιδεύει αυθημερόν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο μοναδικός που είναι εκτός αποστολής είναι ο Καρδαμανίδης που έχει πάθει διαστρεμμα. Η Ορεστιάδα έχει 21 βαθμούς σε 17 αγώνες, ενώ 5 βαθμούς πίσω βρίσκεται ο Άρης, που τον απειλει για την οχταδα. Σε οχτω έδρας αγώνες η Ορεστιάδα έχει δύο νίκες και η τελευταία ήταν στις 29 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη και στην Μίκρα με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Ρέντη δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες και έχει 44 βαθμούς σε 17 αγώνες, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ ο οποίος την ίδια ώρα θα δοκιμάζεται στη Γλυφάδα με την αδύναμη ΑΕΚ και θα πάρει λογικά ένα εύκολο τρίποντο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να περάσουν ανώδυνα τον αγώνα με την Ορεστιάδα ώστε να μπουν στην τελική ευθεία για τους δύο αγώνες με την Κηφισιά τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το κύπελλο στο φάιναλ φορ της Σύρου.

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων μέχρι και το 2007 οπότε η Ορεστιάδα υποβιβάστηκε στην Α2 η εβρίτικη ομάδα έχει αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους» 26 φορές. Ο Ολυμπιακός έχει 23 νίκες και η Ορεστιάδα 3 νίκες, όλες στην Ορεστιάδα, αλλά καμία από αυτές στην Αθήνα. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 6.00 το απόγευμα, δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά μεταδίδεται σε live text από το ThrakiSportS.