Και επισήμως στην Εθνική Ομάδα οι Καρυπίδης και Μιχαλεντζάκης των ΟΦΘΑ και Ηρόδικου

Οι δύο αθλητές του ΟΦΘΑ που ανήκουν στα ΑμεΑ και στον Ηρόδικο Κομοτηνής, ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, είναι για πρώτη φορά στην καριέρα τους επίσημα μέλη της Εθνικής Ομάδας, καθώς, λόγω των θέσεών τους στην παγκόσμια κατάταξη, εισήλθαν στις κατηγορίες Α΄ και Β΄ του σχεδιασμού της Ελληνκής Αθλητικής Ομοσπονδίας  ΑμεΑ. 

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (κατηγορία αναπηρίας S9) είναι γνωστός για τα σταθερά του βήματα στην κολύμβηση και την κλασσική (καταφέρνει να κατακτά όρια για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα  αρτιμελών) και στα ΑμεΑ. Σταθερός στις επιδόσεις του διαχρονικά, από μικρή ηλικία στην αγωνιστική κολύμβηση, κατάφερε με την περσινή του 5η θέση στην Ευρώπη (IPC) στα 200μ Μικτή Ατομική Ανδρών, που τον έφερε στην 8η θέση στον κόσμο, να μπει στην Β΄ κατηγορία σχεδιασμού στην κολύμβηση της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης (κατηγορία αναπηρίας S1) είναι η ευχάριστη έκπληξη, καθώς άρχισε την κολύμβηση μετά τα 20 χρόνια του. Αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει τις ικανότητές του και πέρυσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑΜΕΑ με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ύπτιο ανδρών, πραγματοποίησε επίδοσή που τον κατέταξε στην 5η θέση στον κόσμο και για τη θέση αυτή  εισήλθε στην Α΄ κατηγορία του αγωνιστικού σχεδιασμού στην κολύμβηση  της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ.

Οι κατηγορίες Α΄ και Β΄ του σχεδιασμού της αθλητικής ομοσπονδίας  έχουν να κάνουν μόνο με τη θέση των αθλητών στην παγκόσμια κατάταξη και όχι με την αθλητική αξία των κολυμβητών μας. Για να κατανοήσουμε την σημασία της ένταξης του Δημήτρη και του Δημοσθένη στις κατηγορίες σχεδιασμού, αρκεί να αναφέρουμε ότι μόνο 18 κολυμβητές ή κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα εντάχθηκαν (11 κατηγορία Α΄ και 7 κατηγορία Β΄). Από αυτούς, οι τρεις ανήκουν  στον Ηρόδικο Κομοτηνής και οι δύο είναι από την Αλεξανδρούπολη (προσθέστε και την ξανθιώτισσα Σεμιχά Ριζάογλου).

«Στην ουσία τα δύο αυτά παιδιά, που αποτελούν και το μέλλον για την κολύμβηση των ΑμεΑ, τώρα αρχίζουν το σοβαρό στάδιο της καριέρας τους, καθώς μπροστά τους έχουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Γλασκώβη για το 2015 και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016. Χρειάζεται λοιπόν σοβαρότητα και προσήλωση στην προπόνηση καθώς και χαμηλοί τόνοι σε οποιαδήποτε επιτυχία, αν θέλουμε  να τους δούμε να διαρκούν στο χρόνο, κάτι που πραγματικά μπορούν να το κάνουν», δήλωσε ο προπονητής τους Γιώργος Τυλιγαδάς.