LIVE από το “Δ. Μπακιρτζής”: Έβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την αναμέτρηση ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ο Νίκος Γκούντλης βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο του Σουφλίου “Δημήτρης Μπακιρτζής” και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου του Έβρου είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην επιστροφή του Έβρου στο γήπεδο “Δημήτρης Μπακιρτζής” του Σουφλίου, για την 20η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ενα μας με μεγάλη βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες αλλά και ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες που το στιγματίζουν.

Ωρα 14:33 Πρόσωπο του αγώνα αναμφισβήτητα ο Νίκος Ουσταμπασίδης. Είναι ο νέος προπονητής του Έβρου Σουφλίου και κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της νέας του ομάδας εναντίον της παλιάς του, του Εθνικού, τον οποίο προπονούσε από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι πριν περίπου ένα μήνα. Ανακοινώθηκε από τον σύλλογο την Καθαρά Δευτέρα και πήγε εκεί μαζί με τον γυμναστή Νεκτάριο Κελεσίδη, που επίσης προσέφερε τις υπηρεσίες του στον Εθνικό.

Ωρα 14:36  Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Σουφλί, μετά τις συγκλονιστικές πλημμύρες που είχαμε στις αρχές Φεβρουαρίου και που κάλυψαν με νερά όλον τον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του Έβρου μετά το διαζύγιο με τον μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας Γιώργο Αραμπατζή.

Ωρα 14:39   Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι φυσικά και στην καλύτερη κατάσταση, μετά και τις πλημμύρες του προηγούμενου μήνα αλλά και τις βροχές της τελευταίας εβδομάδας, αλλά δεν τίθεται θέμα μη διεξαγωγής του αγώνα. Προχθές έβρεξε αρκετά, χθες όμως ήταν καθαρός ο καιρός και σήμερα έχει συννεφιά αλλά ευτυχώς δεν έχει βρέξει.

Ωρα 14:40  Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι ο Έβρος Σουφλίου έκανε όλη την εβδομάδα προπονήσεις σε Κορνοφωλιά και Λάβαρα, για να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του.

Ωρα 14:42  Απέναντι στο Σουφλί ο Εθνικός, με τον Βασίλη Τσιολμεκίδη εδώ και ένα μήνα στον πάγκο του, τον άνθρωπο που πέρυσι τον ανέβασε στην Γ’ Εθνική και κατέκτησε το τρεμπλ στην ΕΠΣ Έβρου (πρωτάθλημα, κύπελλο και φυσικά την πρώτη θέση των μπαράζ).

Ωρα 14:45  Σιγά σιγά μαζεύεται κόσμος. Η διοίκηση του Σουφλίου έχει κάνει κάλεσμα όπως και αυτή του Εθνικού και αναμένεται όμορφη ατμόσφαιρα.

Ωρα 14:47  Οι δύο εκπρόσωποι του εβρίτικου ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά το πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου, στις τελευταίες αγωνιστικές δεν έχουν καθόλου καλά αποτελέσματα και κυρίως το Σουφλί έχει μπλέξει σε περιπέτειες.

Ωρα 14:49  Ο Έβρος Σουφλίου βρίσκεται πλεον μόλις δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας 23 μετά τις 19 πρώτες αγωνιστικές ενώ ο Εθνικός  έχει χτίσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας καθώς έχει 26 πόντους, πέντε πάνω από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ωρα 14:55  Τον αγώνα Εθνικού – Αλεξανδρούπολης – Έβρου Σουφλίου θα διευθύνει ο Γκουγκούδης από τις Σέρρες, με βοηθούς τους  Καμπούρη και Κρυωνά από τον ίδιο σύνδεσμο. Οι δυο ομάδες και οι διαιτητές έχουν αποσυρθεί στα  αποδυτήρια. Ο Εθνικός φοράει τις γαλάζιες εμφανίσεις, ο ¨Εβρος Σουφλίου θα φοράει κόκκινες. 

Ωρα 14:57  Πάμε στις συνθέσεις. Για τον Έβρο Σουφλίου ξεκινούν οι Μπινόπουλος, Κιτσος, Παναγιώτου, Γαβανάς, Λίτσος, Ναθαναηλίδης, Μεμετ, Εφραιμίδης, Ματεφ, Ερκάν και Τοπούζης. Για τον Εθνικό οι Συριτούδης, Θανος, Κατρανίτσαςμ Παρασκευάς, Μπαρμπαγιάννης, Κοσκολός, Μαμούτ, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής, Φλώρος και Αγγελακάκης. 

Ωρα 15:00  Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της εικοστής αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, οι αγώνες της οποίας ξεκινούν αυτήν την ώρα, ξεχωρίζει το παιχνίδι Δόξα Δράμας- Άρης, ενώ θα γίνουν και τα παιχνίδια Ηρακλής Αμπελοκήπων-Άρης Ακροποτάμου, Εθνικός Αγιονερίου-Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καμπανιακός-Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Καστοριά-Απόλλων Αρναίας  και Καβάλα-Θύελλα Φιλώτα.

1′  Εναρξη του αγώνα

4′  Πρώτη ευκαιρία για τον Έβρο με τον Τοπούζη να στέλνει μεν την μπάλα στα δίχτυα αλλά από θέση οφσάιντ. Ως μη γενόμενη η φάση

8′  Κανονική ευκαιρία αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους και πάλι με τον Τοπούζη, υποψία ευκαιρίας για την ακρίβεια, το χλιαρό σουτ που κάνει καταλήγει εύκολα στα χέρια του Συτιρούδη.

10′ Αναγνωριστικό το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Εθνικό να έχει περισσότερο την κατοχή κερδίζοντας μέχρι στιγμής τον χώρο του κέντρου αλλά το Σουφλί με τον Τοπούζη να έχει δημιουργήσει τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις

12′  Πρώτη ευκαιρία για τον Εθνικό σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιχάλη Φλώρου, απέκρουσε όμως ο τερματοφύλακας του Έβρου Σουφλίου

13′  Γκολ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Από κοντά ο Αγγελακάκης στην πρώτη του ευκαιρία ευστοχεί και βάζει μπροστά τους φιλοξενούμενους. Εβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-1. 

20′  Παγωμένοι οι παίκτες του Σουφλίου προσπαθούν ανορθόδοξα να αντιδράσουν. Το παιχνίδι έχει γίνει λίγο σκληρό στα τελευταία λεπτά.

30′  Ημίωρο στο παιχνίδι χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

37′  Γκολ για τον Έβρο Σουφλίου. Με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Μεμέτ νίκησε στον Συτιρούδη και ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους, Εβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1

45′  Τέλος ημιχρόνου στο “Δημήτρης Μπακιρτζής”. Ισόπαλες οι δύο ομάδες. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: Εβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1

Ωρα 15:55  Στο ημίχρονο και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι ότι το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος που βρίσκεται κάτω από τις θρακιώτικες ομάδες στη ζώνη του υποβιβασμού χάνει με 2-0 από τον Καμπανιακό. Στο Δόξα Δράμας – Αρης παραμένει 0-0 όπως και το Καβάλα – Θύελλα Φιλώτα, ο Πανσερραϊκός κερδίζει με 0-1 τον Ορφέα Ελευθερούπολης. 

46′ Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

49′  Γκολ ο Εβρος Σουφλίου. Σκορερ και πάλι ο Μεμέτ μετά από λάθος της άμυνας και πάσα του Τοπούζη. Μπαίνουν δυνατά οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και ανατρέπουν τα δεδομένα. Εβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2-1

56′  Αλλαγή για το Σουφλί. Βγαίνει ο Μάτεφ και στην θέση μπαίνει ο Λαμπρενάκης

60′  Αλλαγή για τον Εθνικό. Βγαίνει ο Μαμούτ και μπαίνει ο Σιβούδης 

62′  Δεύτερη αλλαγή για τον Εθνικό. Βγαίνει ο Κοσκοβός και μπαίνει ο Θεοδωράκης.

65′  Δεύτερη αλλαγή για το Σουφλί. Βγαίνει ο Τοπούζης και μπαίνει ο Δραγανίδης.

68′  Ευκαιρία για το Σουφλί. Πάσα Ερκάν στον Μεμέτ, αποκρούει ο τερματοφύλακας σε κόρνερ.

73′  Στην Δράμα με κεραυνό του Κυριακίδη ανοίγει το σκορ για την Δόξα σε βάρος του Άρη Θεσσαλονίκης, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Αν μείνει αυτό το αποτέλεσμα και διατηρηθεί το διπλό στις Σέρρες, η διαφορά θα αυξηθεί στους τέσσερις.

75′  Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Εθνικό. Μπαίνει ο Τσαμουρλίδης και βγαίνει ο Παρασκευάς.

81′  Δοκάρι για το Σουφλί μετά από πλασέ του Μεμέτ από δεξιά, στην εξωτερική πλευρά όμως και έξω, χάνεται η ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

86′  Τρίτη και τελευταία αλλαγή για το Σουφλί. Βγήκε ο Μεμετ και μπήκε ο Αντωνιάδης

90′  Μπαίνουμε στις καθυστερήσεις. Πάντα το Σουφλί  προηγείται με 2-1 του Εθνικού, που πιέζει για την ισοφάριση

90+5′  Τέλος του αγώνα στο Σουφλί. Τελικό αποτέλεσμα: Εβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2-1

Σε λίγο αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα και η βαθμολογία, σε επόμενες αναρτήσεις…